X

Απαντήσεις Χρυσοχοΐδη για τα μεγάλα έργα στην Κρήτη

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης ήταν στο επίκεντρο της επίσκεψης του υπουργού Μεταφορών.

Ant1news

Το αεροδρόμιο του Καστελίου και Νίκος Καζαντζάκης καθώς και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στο Ηράκλειο.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλι ως μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την «αποπνικτική κατάσταση» σε αυτό, καθώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλο το κύμα των επισκεπτών.

Σχετικά με το Βόρειο Οδικό Άξονα επεσήμανε ότι μετά από διαβούλευση και διαπραγμάτευση που έκανε με την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμφώνησαν για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, μέσω σύμβασης παραχώρησης και πληρωμών διαθεσιμότητας.

Τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να διατεθούν από το Δημόσιο στη φάση κατασκευής, θα προέρχονται τόσο από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όσο και από πόρους της ΕΤΕπ.

Στο ΒΟΑΚ δεν θα υπάρχουν διόδια, καθώς για την τοποθέτηση τους απαιτείται η ύπαρξη παράπλευρου / εναλλακτικού οδικού δικτύου, το οποίο στην Κρήτη δεν είναι εφικτό να κατασκευαστεί εξαιτίας τόσο του αναγλύφου, όσο και των υπέρογκων ποσών, που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις, δεδομένης της τεράστιας αξίας γης.