X

Άφησαν ελεύθερο νεαρό διαρρήκτη με… “ρεκόρ” 60 κλοπών

Είχε “ρημάξει” σπίτια τόσο στο Ηράκλειο της Κρήτης όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας…

Ant1news

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε 19χρονος διαρρήκτης, ο οποίος είχε διαπράξει πάνω από 60 κλοπές τόσο στο Ηράκλειο της Κρήτης όσο και σε άλλες υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο νεαρός πέρασε, την Παρασκευή, σήμερα το κατώφλι του ανακριτή και απολογήθηκε. Μετά το τέλος της απολογίας του ο ανακριτή με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα άφησαν ελεύθερο τον 19χρονο με τους όρους: να καταβάλει χρηματική εγγύηση, να μην φύγει από την χώρα και να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δράση του 19χρονου

Ο 19χρονος από το τέλος Αυγούστου του 2017 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, είχε διαπράξει συνολικά εξήντα κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου, από όπου αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, των οποίων η αξία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ.

Ο νεαρός διαρρήκτης διέθετε προς πώληση τα κοσμήματα σε 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι διωκτικές αρχές διαθέτουν πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του 19χρονου, καθώς τα αποτυπώματά του έχουν βρεθεί σε σπίτια που διέρρηξε ενώ η μορφή του έχει καταγραφεί και σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα.