X

Αθωώθηκαν δυο κατηγορούμενοι για βιασμό 19χρονου με νοητικά προβλήματα

Ανατροπή στην υπόθεση που πριν περίπου δύο χρόνια σόκαρε την κοινωνία της Κρήτης.

Ant1news

Ανατροπή φέρνει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου Ηρακλείου στην υπόθεση που πριν περίπου δύο χρόνια σόκαρε την κοινωνία της Κρήτης, όπου δύο Πακιστανοί είχαν κατηγορηθεί για τον βιασμό 19χρονου με νοητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο μετανάστες έδιναν λίγα χρήματα προκειμένου να ξεγελάσουν τον  νεαρό και τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. Οι δικαστές ωστόσο απάλλαξαν τους  δύο Πακιστανούς από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών σύμφωνα με το cretalive.gr.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε τέτοιου είδους εγκλήματα η τοπική κοινωνία να μη σιωπά αλλά να αντιδρά και να προασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων που υφίστανται οιασδήποτε μορφής κακοποίηση… Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να προασπίζονται και να εξασφαλίζονται και τα δικαιώματα κι οι ελευθερίες των κατηγορουμένων και να αποδίδεται δικαιοσύνη βάσει αντικειμενικών ευρημάτων κι αποδεικτικών στοιχείων κι όχι εξαιτίας οιασδήποτε υπόνοιας που μπορεί να έχει κάποιος σε βάρος οιουδήποτε άλλου.» επεσήμανε η συνήγορος των δυο νεαρών Πακιστανών.

 Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψαν αντικειμενικά ευρήματα τα οποία να επιβεβαιώνουν τυχόν κακοποίηση, αλλά ούτε και μάρτυρες οι οποίοι να μπορούν με σιγουριά να δηλώσουν στο δικαστήριο ότι ο νεαρός  ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους κατηγορούμενους.  Οι κάτοικοι της περιοχής απλά από ενδιαφέρον και έχοντας κάποιες υποψίες απευθύνθηκαν στην αστυνομία προσπαθώντας να προστατεύσουν τον νεαρό λόγω της ιδιαιτερότητάς του.