X

Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητας ηρωίνης σε διαμέρισμα (εικόνες)

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα την ώρα της συναλλαγής. Ο αγοραστής είναι γιατρός και ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.

Ant1news

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν την Τρίτη (12/3), αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Ένας 33χρονος αλλοδαπός και ένας 50 ημεδαπός κατηγορούνται, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δύο ανδρών, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μετά από αξιοποίηση στοιχείων.

Στην επιχείρηση που στήθηκε εντοπίστηκε ο 33χρονος που την ώρα εκείνη προμήθευε στον 50χρονο ποσότητα ηρωίνης, στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,5 γραμμάρια.

 

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 742 γραμμάρια ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 3.165 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν  οι δύο συλληφθέντες, 33 και 50 ετών που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 50χρονος που ήταν ο αγοραστής και είναι γιατρός στο επάγγελμα αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για προμήθεια ναρκωτικών για ίδια χρήση κατ’ εξακολούθηση ενώ ο 33χρονος Αλβανός λόγω κακουργηματικής δίωξης παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία να απολογηθεί για την Παρασκευή. Ο 50χρονος θα δικαστεί στις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο γιατρός ζήτησε συγνώμη και ισχυρίστηκε ότι πήρε 5 γραμμάρια έναντι 150 ευρώ για δίκη του χρήση. Φέρεται να παραδέχτηκε δε, ότι είχε ξαναγοράσει άλλες δυο φορές από τον Αλβανό τον περασμένο μήνα.

Ο Αλβανός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ενεπλάκη στην διακίνηση τελευταία λόγω ανάγκης. Σημειώνεται πάντως ότι ο 33χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.