X

Προσαγωγή υπόπτου για το δυστύχημα με τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Η προσαγωγή υπόπτου για το τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής στον πιλότο της Ομάδας "ΖΕΥΣ" μετατράπηκε σε σύλληψη. Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 31χρονου οδηγού μηχανής.

Ant1news

Συνελήφθη τελικά ο οδηγός της δεύτερης μοτοσικλέτας ο οποίος είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, αρχικά, ως πιθανά εμπλεκόμενος στο τροχαίο, με θύμα τον 33χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, Μανώλη Γαρεφαλάκη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 31 ετών, η εμπλοκή του οποίου αποκαλύφθηκε αφότου οι άνδρες της αστυνομίας εξέτασαν προσεκτικά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις συνθήκες του τροχαίου, με τον ίδιο να αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές μετά την αυτοψία που έκαναν στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο, στη λεωφόρο Σούδας στα Χανιά, προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες όπως, η απόκτηση υλικού, από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Το βίντεο αυτό μάλιστα θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία καθώς δίνει σημαντικές πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

 

Αύριο η κηδεία του Μανώλη

Η κηδεία του 33χρονου πιλότου της ομάδας «ΖΕΥΣ» θα γίνει το Σάββατο στις 16.00 το απόγευμα στη γενέτειρά του στο Καστέλι.

Μάλιστα, η Ενορία του Αγίου Αντωνίου με ανάρτησή της έκανε λόγο για βαρύ και ανείπωτο θρήνο ενώ όπως αναφέρει η σημαία του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου θα κυματίζει μεσίστια μέχρι την ημέρα της ταφής του άτυχου νέου, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που αναφέρει ότι «την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:30, ο Σμηναγός (Ι) Ε. Γ., 33 ετών, που υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τη λύπη για την απώλεια του συναδέλφου και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

Ποιος ήταν ο αδικοχαμένος πιλότος

Ο άτυχος υποσμηναγός Μανώλης Γαρεφαλακης είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι.

Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010.

Το 2012, είχε τοποθετηθεί στην 116 ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, και στη συνέχεια το 2014 στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2015 υπηρετούσε στην 343 Μοίρα. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16.

Ο αδικοχαμένος πιλότος υπήρξε Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

 

Συλλυπητήρια από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

«Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας , εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μανώλη Γαρεφαλάκη , Υποσμηναγού και μέλους της ομάδας ΖΕΥΣ, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στα Χανιά. Ο θάνατος του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον τόπο καταγωγής του το Καστέλι.

Είναι πραγματικά λυπηρό ένας νέος άνθρωπος, ένας νικητής των αιθέρων, να φύγει τόσο άδικα. Καλό σου ταξίδι Μανώλη».

Πηγή: eparxies.gr, cretapost.gr, cretalive.gr.