X

Επιτέλους, κάποιος να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των δημοτών

*Ο Μιχάλης Κανιμάς ειναι δημοσιογράφος.

Ant1news

Η λακκούβα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ωριγένους, στη Νεάπολη της Αθήνας – όπως και κάθε άλλη λακκούβα που σέβεται τον εαυτό της και την… αποστολή της - γελάει σαρκαστικά κάθε φορά που ακούει τους υποψήφιους για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας να εξαγγέλλουν τα …μεγαλεπήβολα σχέδια τους για το κλεινόν άστυ. Είναι βέβαιη ότι τα σχέδια αυτά δεν την αφορούν, όπως δεν αφορούν καμία άλλη λακκούβα που …δραστηριοποιείται σε δρόμους, οι οποίοι έχουν ασφαλτοστρωθεί για τελευταία φορά τη δεκαετία του 1970!!

Οι εξαγγελίες των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας σπανίως ακουμπάνε τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, όπως οι λακκούβες στους δρόμους, οι …χαράδρες στα πεζοδρόμια, η μετατροπή της πόλης σε ένα απέραντο υπαίθριο όζον ουρητήριο, οι ακαθαρσίες των σκύλων στα πεζοδρόμια, η έλλειψη καθαριότητας, η κατάληψη των πεζοδρομίων από δίκυκλα και καφάσια και άλλα προβλήματα πέραν φυσικά της διεθνούς …ύφεσης και ειρήνης, με την οποία καταγίνονται όσοι δεν έχουν να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Η λακκούβα της οδού Ασκληπιού δημιουργήθηκε όταν η ΕΥΔΑΠ έσκαψε στη μέση του δρόμου για να αποκαταστήσει βλάβη στον κεντρικό αγωγό της. Αλλά ενώ σταμάτησε τη διαρροή του νερού, το κλείσιμο της τάφρου έγινε τόσο πρόχειρα που η λακκούβα άνοιξε πάλι και ξανά προς τη δόξα τραβά, καθώς ουδείς την ενοχλεί - ούτε η ΕΥΔΑΠ ούτε ο δήμος. Η οδός Ασκληπιού, ένας κεντρικός λεωφορειόδρομος, που ενώνει την οδό Ακαδημίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έκλεισε 45 χρόνια χωρίς ίχνος ασφαλτόστρωσης.