X

Κτίριο σε σχήμα αρχαίου νομίσματος στην Κίνα

Αίσθηση προκαλεί στην πόλη Guangzhou της Κίνας ένα τεράστιο κτίριο που μοιάζει με αρχαίο νόμισμα!

Ant1news

Το 33 ορόφων κτίριο φέρει στη μέση μία τρύπα όπως η δεκάρα, η οποία σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Joseph di Pasquale είναι το κλειδί της δομής του κτιρίου, επειδή το άδειο κέντρο προκαλεί δέος στους θεατές.

Οι περισσότεροι θεωρούν το κτίριο αυτό απλά ένα κιτς σύμβολο της κομμουνιστικής πλουτοκρατίας, αν και επιχειρείται να γίνει ορόσημο της πόλης Guangzhou.

Το κίτρινο κτίριο φέρει επίσης το σχήμα του αριθμού 8, ο οποίος θωρείται τυχερός για την Κίνα. Τέλος, τα τετράγωνα μεταξύ των δύο προσόψεων του κτιρίου αναφέρονται στη γεωμετρική αδυναμία του «τετραγωνισμού του κύκλου».

 

Κι ενώ στην πόλη Guangzhou δηλώνουν υπερήφανοι για το νέο τους «αξιοθέατο» στην κεντρική επαρχία Χουνάν δηλώνουν ντροπή, μιας και περισσότερα από 500 μέλη της δημοτικής συνέλευσης παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη ενός σκανδάλου δωροδοκιών και εκλογικής νοθείας.

Οι 512 αυτοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν αφού αποδέχθηκαν δωροδοκίες από 56 μέλη της επαρχιακής συνέλευσης για να τα εκλέξουν στις θέσεις τους, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Τα εν λόγω 56 μέλη της επαρχιακής συνέλευσης της κεντρικής επαρχίας Χουνάν  επαύθησαν.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει δηλώσει πως θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, προειδοποιώντας ότι το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει την εξουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Μια πρώτη έρευνα αποκάλυψε πως 110 εκατ. γουάν (13 εκατ. ευρώ) διατέθηκαν για να δωροδοκηθούν τα μέλη της δημοτικής συνέλευσης και προσωπικό της πόλης Χενγκγιάνγκ, της δεύτερης μεγαλύτερης της επαρχίας Χουνάν, μετέδωσε το Νέα Κίνα επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης της Χουνάν.