X

Στους 41,9 βαθμούς «ψήνεται» η Κίνα

Ασυνήθιστο, για την εποχή, κύμα καύσωνα σαρώνει τη νοτιοδυτική επαρχία Yunnan της Κίνας.

Ant1news


Σχεδόν οι μισές από τις 50 πόλεις και κομητείες της επαρχίας Yunnan «ψήνονται» επί μία εβδομάδα σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ ο υδράργυρος έφθασε την Τρίτη τους 41,9 βαθμούς και οι αρχές σήμαναν πορτοκαλί συναγερμό.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες κινούνται σε επίπεδα πάνω από 35 βαθμούς - το κινεζική σημείο αναφοράς για μια "καυτή ημέρα" - σχεδόν κάθε μέρα σε διάφορα μέρη της επαρχίας, ενώ σε νότιες πόλεις όπως το Pu'er και το Yuanyang, ο δείκτης δυσφορίας ξεπέρασε το 41 τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ομπρέλες, καπέλα και γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα στην επαρχιακή πρωτεύουσα του Kunming, η οποία έχει ένα από τα ηπιότερα κλίματα στην Κίνα και είναι γνωστή ως η "πόλη της αιώνιας άνοιξης".

Πολλοί κάτοικοι, πάντως, παραμένουν σε κλειστούς χώρους για προστατευθούν από τον καύσωνα. Ενδεικτικό της αφόρητος ζέστης είναι το γεγονός ότι την Τρίτη το μεσημέρι ιδιοκτήτης ΙΧ στο Kunming  "τηγάνισε" ένα αυγό στην κουκούλα του αυτοκινήτου μέσα σε 15 λεπτά.

Ο καύσωνας, εξάλλου, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία, έχει προκαλέσει τουλάχιστον 8 δασικές πυρκαγιές στην επαρχία Yunnan.