X

Αιματηρή έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό

Άγνωστοι αιματοκύλισαν το σταθμό του Ουρουμούτσι

Ant1news


Τρεις νεκροί και 79 τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας της Σιντζιάνγκ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το κινεζικό πρακτορείο πρόσθεσε ότι οι δράστες της επίθεσης μαχαίρωσαν κάποιους ανθρώπους και στη συνέχεια πυροδότησαν τα εκρηκτικά.

Η έκρηξη, την οποία το Νέα Κίνα χαρακτήρισε ως μια "βίαιη τρομοκρατική επίθεση", σημειώθηκε έξω από μια έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού του Ουρούμτσι, την Τετάρτη, τελευταία ημέρα της επίσκεψης στην περιοχή του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος ζήτησε να γίνουν "αποφασιστικές ενέργειες" κατά των "τρομοκρατών".

"Στη μάχη για την καταπολέμηση της βίας και της τρομοκρατίας δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε μια στιγμή νωθρότητας και πρέπει να γίνουν αποφασιστικές ενέργειες για να κατασταλεί αποφασιστικά η ανεξέλεγκτη ορμή των τρομοκρατών", τόνισε ο Σι.

Στην Σιντζιάνγκ, στην οποία οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι αποτελούν την κύρια εθνότητα, σημειώνονται συχνά βίαια επεισόδια, τα οποία το Πεκίνο καταδικάζει ως "τρομοκρατικές" ενέργειες και επιρρίπτει την ευθύνη σε αυτονομιστικά και ισλαμιστικά κινήματα.