X

Σε γιγαντοοθόνη είδαν τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ οι Κινέζοι

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι οι Κινέζοι "απόλαυσαν" το αποτρόπαιο θέαμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ σε γιγαντοοθόνη.

Ant1news

Σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στην καρδιά του Πεκίνου, είδαν οι Κινέζοι τη βάρβαρη εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Την ώρα που ο περισσότερος κόσμος έκλεινε τα μάτια του για να μην γίνει μάρτυρας ενός αποτρόπαιου θεάματος, οι Κινέζοι παρακολούθησαν με αγωνία τα τελευταία λεπτά της ζωής του άτυχου δημοσιογράφου.

Η γιγαντοοθόνη είχε τοποθετηθεί σε ένα επιβλητικό κτίριο που συνδέεται με τον σιδηροδρομικό σταθμό Ντονγκζιμέν και «μαγνήτισε» τους βιαστικούς περαστικούς, οι οποίοι για λίγα δευτερόλεπτα επιβράδυναν το βήμα τους για να δουν το άδοξο τέλος του 40χρονου ρεπόρτερ.

Στην ίδια γιγαντοοθόνη προβάλλονται και στιγμιότυπα από τη δολοφονία του νεαρού Μάικλ Μπράουν, από πυρά αστυνομικού στο Μιζούρι.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο Στίβ Τζορτζ του περιοδικού «That’s Beijing Magazine», οι βάρβαρες εικόνες από τα δύο περιστατικά εναλλάσσονται με πλάνα από χαμογελαστά παιδάκια στο σχολείο και χαρούμενες κινεζικές οικογένειες που απολαμβάνουν την εξοχή σε υπέροχα τοπία της χώρας, στο πλαίσιο προπαγάνδας.