X

Δραματική διάσωση 5χρονης που κινδύνευε να πέσει από το μπαλκόνι

Δύο περαστικοί έσπευσαν σε βοήθεια και κατέβασαν το άτυχο κοριτσάκι από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στον 4ο όροφο πολυκατοικίας.

Ant1news

Φύλακες-άγγελοι στάθηκαν δύο περαστικοί για ένα 5χρονο κοριτσάκι στην επαρχία Γκουιζού της νοτιοδυτικής Κίνας.

Το παιδί, που είχε μείνει μόνο στο σπίτι για λίγη ώρα, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στο κενό ανάμεσα σε δύο μεταλλικές μπάρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό με το κεφάλι του εγκλωβισμένο στο προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ο Γιανγκ Φέι, ένοικος κοντινού ξενοδοχείου, έσπευσε στο διαμέρισμα που βρίσκεται από κάτω, στον 3ο όροφο, και σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι για να συγκρατήσει το παιδί.

Την ίδια ώρα, ένας περαστικός, ο Ζου Ντελούν, ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και από εκεί, δεμένος με ένα σχοινί, καταρριχήθηκε στο μπαλκόνι του 4ου ορόφου. Κρατώντας το κοριτσάκι με το ένα χέρι, λύγισε τη μεταλλική μπάρα με το άλλο και κατάφερε να απεγκλωβίσει το παιδί. Παίρνοντας το στην αγκαλιά του, το κατέβασε με ασφάλεια, εν μέσω χειροκροτημάτων από το πλήθος που παρακολουθούσε με αγωνία τη δραματική επιχείρηση διάσωσης.

«Χρωστάω ευγνωμοσύνη στους δύο καλόκαρδους άνδρες που έσωσαν την κορούλα μου», δήλωσε αργότερα η μητέρα της 5χρονης, Φενγκ Ζεχία.