X

“Πνίγεται” στο νέφος το Πεκίνο

Σε “πορτοκαλί” συναγερμό η κινεζική πρωτεύουσα. Αποπνικτικό νέφος σκέπασε μεγάλα τμήματα της χώρας προκαλώντας μεταξύ άλλων χάος στα αεροδρόμια.

Ant1news

Το Πεκίνο παρέμεινε χθες σε “πορτοκαλί συναγερμό”, με τους αξιωματούχους των αρμόδιων υπηρεσιών να δηλώνουν ότι η ποιότητα του αέρα βελτιώνεται συνολικά, σε σύγκριση με το γενικό προφίλ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά το 2016.

Την Πρωτοχρονιά εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και δρόμοι του οδικού δικτύου τέθηκαν εκτός λειτουργίας, στις βόρειες κινεζικές επαρχίες, καθώς ο μέσος όρος της συγκέντρωσης μικροσωματιδίων ξεπέρασε τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στο Πεκίνο, αλλά και στις περιοχές γύρω από την κινεζική πρωτεύουσα.

Η συνθήκες περιβαλλοντολογικής ρύπανσης επιδεινώνονται στα βόρεια της Κίνας, κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε και υπάρχει αυξημένη ζήτηση ενέργειας, που παράγεται μέσω της καύσης άνθρακα.

 

Αν και χθες το νέφος υποχώρησε και οι πτήσεις προς και από το Πεκίνο αποκαταστάθηκαν πλήρως, το πιθανότερο όμως είναι ότι το διάλειμμα θα είναι προσωρινό, αφού η ρύπανση αναμενόταν να επιστρέψει στον Βορρά εντός 24ώρου, ειδικά στο Πεκίνο και τη διπλανή πόλη Τιανγίν. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι η κατάσταση μέχρι την Πέμπτη στο Χεμπέι, τη βιομηχανική επαρχία γύρω από την κινεζική πρωτεύουσα καθώς και τις επαρχίες Χενάν και Σαντόνγκ.