X

Πυροσβέστης - ήρωας διέσωσε βρέφος διακινδυνεύοντας τη ζωή του (βίντεο)

Δεν σκέφτηκε λεπτό την κίνησή του, παρά μόνο πώς θα βγάλει με ασφάλεια από το κτήριο που είχε πνιγεί στους καπνούς τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί.

Ant1news

Το θάρρος ενός πυροσβέστη στην Κίνα έχει προκαλέσει συγκίνηση σε πλήθος κόσμου. Ο λόγος είναι ότι έβαλε τη ζωή ενός βρέφους – και όχι μόνο – που κινδύνευε πάνω από τη δική του, καθώς έβγαλε τη μάσκα οξυγόνου και την έβαλε στο μωρό, για να το βγάλει από φλεγόμενο κτήριο.

Η φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα που βρισκόταν σε ισόγειο πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα δέκα κάτοικοι του κτηρίου να εγκλωβιστούν μέσα. Μεταξύ αυτών ήταν δύο παιδιά και ένα βρέφος πέντε μηνών.

Πυκνός καπνός «έπνιξε» το κτήριο και ο εν λόγω πυροσβέστης έβγαλε τη μάσκα του και τη φόρεσε στο μωρό, το οποίο στη συνέχεια τύλιξε σε μία πετσέτα και το έβγαλε με ασφάλεια από το κτήριο.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέχεια, δεν σκέφτηκε καν προτού ενεργήσει, αλλά το μόνο που ήταν στο μυαλό του ήταν πώς θα προστατέψει το μικρό κορίτσι, από το να μην πνιγεί από τον καπνό.

Οι συγγενείς του βρέφους ευχαρίστησαν τον πυροσβέστη και ολόκληρη την πυροσβεστική δύναμη, που κατάφερε να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους χωρίς να υπάρξει κανένα θύμα.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν καταστροφές στο κατάστημα, ενώ τα αίτιά της δεν έχουν διαπιστωθεί.