X

Φόβοι για εκατόμβη θυμάτων από κατολίσθηση (βίντεο)

Τόνοι λάσπης “έθαψαν” ένα ολόκληρο χωριό στη νοτιοδυτική Κίνα. Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων.

Ant1news

Περίπου 140 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης και βράχων, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί σε χωριό της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Δεκάδες σπίτια του χωριού Σίνμο καταπλακώθηκαν μετά την κατάρρευση βουνοπλαγιάς. Η λάσπη και οι βράχοι από την κατολίσθηση μπλόκαραν την κοίτη ενός ποταμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων.

Οι Αρχές εφαρμόζουν σχέδιο για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να υπολογίσουν την έκταση της καταστροφής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες αστυνομικών και κατοίκων που φορούν αδιάβροχα και στέκονται πάνω σε τεράστιους γκρι βράχους, ενώ δίπλα τους εκσκαφείς επιχειρούν να καθαρίσουν τα μπάζα.

 

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στις αγροτικές και ορεινές περιοχές της Κίνας, ιδιαίτερα στη διάρκεια δυνατών βροχών. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιανουάριο όταν κατολίσθηση κατέστρεψε ένα ξενοδοχείο στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.