X

Κόλαση φωτιάς από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου (βίντεο)

Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την έκρηξη. Ερασιτεχνικά βίντεο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ant1news

Αγωγός φυσικού αερίου εξερράγη στην επαρχία Γκουιτζού της νοτιοδυτικής Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 35, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Ο αγωγός, του οποίου την εκμετάλλευση έχει ο δημόσιος όμιλος China National Petroleum Corporation (CNPC) είχε αρχίσει να παρουσιάζει διαρροή μετά τη βλάβη που υπέστη εξαιτίας κατολίσθησης.

Τα σωστικά συνεργεία έσβησαν τη φωτιά, αφού πρώτα απομάκρυναν τους κατοίκους σε απόσταση ασφαλείας.

Ερασιτεχνικό βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει την έκταση της καταστροφής και την κόλαση φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη…

Τα εργατικά ατυχήματα είναι συνήθη στην Κίνα, όπου οι κανονισμοί ασφαλείας δεν τηρούνται πάντα με αυστηρότητα.

Το 2016, έκρηξη σε σωληνώσεις σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην κεντρική Κίνα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων.

Το 2015, γιγάντιες εκρήξεις σε χημικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του λιμανιού της πόλης Τιαντζίν (βορειοανατολικά) στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 165 ανθρώπους και ζημιές ενός και πλέον δισεκατομμυρίου δολαρίων στρέφοντας την οργή εναντίον των αρχών και της προφανούς έλλειψης διαφάνειας που επέδειξαν για τα αίτια του ατυχήματος και της επίπτωσής του στο περιβάλλον.