X

Δεκάδες ναυτικοί αγνοούνται μετά από σύγκρουση πλοίων

Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο. «Κόλαση φωτιάς» στο δεξαμενόπλοιο μετά τη σύγκρουση.

Ant1news

Τριάντα δύο άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από τη σύγκρουση χθες βράδυ δύο πλοίων ανοικτά των ανατολικών ακτών της Κίνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

Η σύγκρουση μεταξύ του ιρανικού πετρελαιοφόρου Sanchi και του φορτηγού πλοίου CF Crystal του Χονγκ Κονγκ συνέβη στις 8 μ.μ. το Σάββατο στην Ανατολική Κίνα, περίπου 160 ναυτικά μίλια ανατολικά του Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Μετά τη σύγκρουση, ξέσπασε πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο.

Τα μέλη του πληρώματος που αγνοούνται - 30 άτομα από το Ιράν και δύο από το Μπαγκλαντές - ήταν όλοι από το πετρελαιοφόρο, αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης , προσθέτοντας ότι 21 μέλη του πληρώματος φορτηγών - όλοι Κινέζοι -έχουν διασωθεί.

Οι κινεζικές ναυτιλιακές αρχές έχουν αποστείλει οκτώ πλοία για να υποστηρίξουν την προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, ενώ η Νότια Κορέα, μετά από συντονισμό με το Κινεζικό Ναυτικό Κέντρο Διάσωσης, έχει στείλει ακτοφυλακή και αεροσκάφος  για να βοηθήσουν.

Το δεξαμενόπλοιο, που ανήκει σε ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία, μεταφέρει 136.000 τόνους πετρελαίου στη Νότια Κορέα από το Ιράν, σύμφωνα με το Xinhua.

Το φορτηγό που είναι εγγεγραμμένο στο Χονγκ Κονγκ ανήκει σε εταιρεία που εδρεύει στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας.