X

Έλληνας “χάρισε ζωή” σε 4 Κινέζους με δωρεά οργάνων (εικόνες)

Η αδελφή του υπέγραψε αμέσως προκειμένου να δοθούν τα όργανά του σε ασθενείς που είχαν ανάγκη, μετά από τη συγκατάθεση της μητέρας τους, που βρισκόταν στην Αθήνα.

Ant1news

Στις 22 Αυγούστου, ο 37χρονος ελληνο-αιγύπτιος Σερίφ Κωνσταντίνος Ελ Γκαζάρ -για τους φίλους του Τούτι- άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Κίνας, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού. Πέντε ημερες νωρίτερα, είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ έκανε μπάνιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο θεραπευτήριο.

Μόλις έμαθαν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, όλοι οι φίλοι, παλαιοί συμμαθητές και γνωστοί του Σερίφ-Κωνσταντίνου κινητοποιήθηκαν άμεσα στην Ελλάδα, την Κίνα, την Αίγυπτο και αλλού προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, να συγκεντρώσουν δωρεές και να υποστηρίξουν την προσπάθεια του ιδιαίτερα αγαπητού τους φίλου να ξεπεράσει τη σοβαρή αυτή περιπέτεια. Η κινητοποίηση αυτή, που έλαβε χώρα και μέσω και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ο 37χρονος υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η οικογένεια προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του θανόντος. Ειδικότερα: η καρδιά, το συκώτι και οι δύο νεφροί του δωρήθηκαν και "χάρισαν ζωή" σε τέσσερις Κινέζους που περίμεναν για μοσχεύματα. Πρόκειται για την πρώτη πολλαπλή δωρεά οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα. Η αδελφή του Σερίφ Κωνσταντίνου υπέγραψε αμέσως προκειμένου να δοθούν τα όργανά του σε ασθενείς που είχαν ανάγκη, μετά από τη συγκατάθεση της μητέρας τους, που βρισκόταν στην Αθήνα.

Οι δύο νεφροί του Σαρίφ μεταμοσχεύθηκαν σε έναν άντρα ηλικίας 50 ετών και σε μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών που έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ το ήπαρ σε έναν 46χρονο ασθενή με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια.

«Οι μεταμοσχεύσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα μέλη των οικογενειών των ασθενών που έλαβαν τις δωρεές του Σαρίφ είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη. Ένα τόσο νέο παιδί και μάλιστα ξένης υπηκοότητας... Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσουμε. Όλοι εμείς οι γιατροί στο νοσοκομείο Zhujiang θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγάπη και την αυτοθυσία του», τόνισε ο αρμόδιος καθηγητής, Zhao Ming.