X

Ανάκριση - μυστήριο στον “εξαφανισμένο” αρχηγό της Interpol

Ανατροπή δεδομένων στο θρίλερ με τον αρχηγό της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι. Ανακρίνεται για άγνωστο λόγο από τις κινεζικές Αρχές.

Ant1news

Ανατροπή στην μυστηριώδη εξαφάνιση του αρχηγού της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέιμ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τη στιγμή από τότε που ταξίδεψε με προορισμό στην γενέτειρά του Κίνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλλική αστυνομία.

Το Reuters, επικαλείται την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ Morning Post, που μετέδωσε ότι σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, ο 64χρονος Μενγκ από την πρώτη στιγμή που προσγειώθηκε στην Κίνα, βρίσκεται υπό έρευνα στην Κίνα και ανακρίνεται από τις αρχές.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η σύζυγός του επικοινώνησε με την αστυνομία της Λιόν στη Γαλλία, όπου έχει την έδρα της η Interpol, καθώς δεν είχε νέα του από τις 29 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του Μενγκ. «Αυτό είναι θέμα των αρμόδιων αρχών στη Γαλλία και την Κίνα» ανακοίνωσε ο οργανισμός. Κύρια λειτουργία της Interpol είναι η δημιουργία συνδέσεων ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις διαφορετικών χωρών για κοινοποίηση καταζητούμενων και υπόπτων.

Ο Μενγκ Χόνγκγουεϊ, πρώην Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στην Κίνα, εξελέγη Πρόεδρος της Interpol το 2016.