X

Ένας εξωγήινος στον πλανήτη των καρεκλοκένταυρων

Η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ο Σταμάτης Κριμιζής και η παραίτησή του…

Ant1news

Όταν άκουσα πρώτη φορά ότι ιδρύεται ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, η αλήθεια είναι ότι  γέλασα πολύ…

Σκέφτηκα πως η χώρα μας, αφού …έλυσε όλα της τα προβλήματα, τώρα θα λύσει και τα προβλήματα στους άλλους πλανήτες. Η είδηση τότε μάλιστα είχε προκαλέσει «γλέντι» στα social media, με τους χρήστες για μια ακόμη φορά να «ζωγραφίζουν».

Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκε το #greek_nasa και η μια μετά την άλλη οι αναρτήσεις, επιβεβαίωναν ότι το χιούμορ, τουλάχιστον, δεν μας λείπει.

Στην πορεία βέβαια διαπίστωσα πως η ίδρυση μιας τέτοιας υπηρεσίας μόνο αστεία υπόθεση δεν είναι. Κι όταν ανέλαβε το τιμόνι του οργανισμού ο πρωτοπόρος ερευνητής και διαστημικός επιστήμονας, Σταμάτης Κριμιζής, κατάλαβα πως μάλλον τελικά δεν παίζουμε.

Για την ιστορία, ο Σταμάτης Κριμιζής, υπήρξε επικεφαλής ερευνητής σε πέντε αποστολές της NASA, ηγήθηκε για πολλά χρόνια του εργαστηρίου εφαρμοσμένης φυσικής του πανεπιστημίου Τζον Χοπκινς των ΗΠΑ, το οποίο είχε και έχει καθοριστικό ρόλο στις διαστημικές αποστολές και είναι ο μόνος επιστήμονας στον κόσμο, που έχει ηγηθεί ή συμμετάσχει στα πειράματα διαστημικής φυσικής που έχουν γίνει και στους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Όταν λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος, μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες παραμονής στην προεδρία του οργανισμού αποφασίζει να παραιτηθεί, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά κι αν διαβάσετε την πολυσέλιδη επιστολή παραίτησης θα καταλάβετε.

Το #greek_nasa φαίνεται πως βγήκε εκτός τροχιάς και σίγουρα η θέση του Κριμιζή δεν θα μπορούσε να είναι εδώ, θα έμοιαζε με εξωγήινο που προσγειώθηκε στον πλανήτη των καρεκλοκένταυρων. Στην χώρα που κανείς δεν έχει τα κότσια και την ευθιξία να αφήσει την καρέκλα, πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε. Μπράβο του!