X

Cafe Vouli

Τώρα εξηγούνται τα νεύρα και οι υψηλοί τόνοι στο Κοινοβούλιο.

Ant1news

Δεν είναι μόνο η ευθύνη για το καλό της χώρας και των πολιτών, η ένταση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τα προβλήματα που ζητούν λύσεις και η αγωνία για την έξοδο από την κρίση, είναι και ο καφές που προσφέρεται απλόχερα στις συνεδριάσεις. Καφές δυνατός, διεγερτικός, καφές που κρατά σε εγρήγορση και πλήρη πνευματική διαύγεια τους βουλευτές μετά από ώρες συζητήσεων και αντιπαραθέσεων και σε  κρίσιμα νομοσχέδια. Καφές που είναι εφάμιλλος –σε τιμή τουλάχιστον- με εκείνον που σερβίρεται στις κοντινές καφετέριες του Κολωνακίου.

Δέκα χιλιάδες και κάτι ευρώ στοίχισαν οι καφέδες και τα νερά σαράντα τεσσάρων συνεδριάσεων επιτροπών. Με κόστος 3,7 ευρώ το φλιτζάνι κατά μέσο όρο, αν μη τι άλλο, ο καφές φίλτρου που απολαμβάνουν οι βουλευτές και οι εξωκοινοβουλευτικοί προσκεκλημένοι των επιτροπών σίγουρα θα είναι άριστης ποιότητας, όπως ιδιαιτέρως εύγευστα πρέπει να είναι και τα κουλουράκια και τα βουτήματα που πρόσφατα μάθαμε ότι κόστισαν σχεδόν δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο.

Δεν θεωρώ ότι οι όποιες δαπάνες που συνδέονται με τη λειτουργία της Βουλής και τη διευκόλυνση του έργου των βουλευτών πρέπει να καταργηθούν. Αντιθέτως, η Πολιτεία θα πρέπει να παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία, ώστε ο κάθε βουλευτής με αξιοπρέπεια να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. Ούτε χρειάζεται να κοπούν οι καφέδες και τα συνοδευτικά γλυκίσματα που προσφέρονται στους επισκέπτες των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Εξάλλου η φιλοξενία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της φυλής μας.

Χρειάζεται όμως εξορθολογισμός. Σε μία εποχή που οι πολίτες έχουμε αναγκασθεί να περικόψουμε από τα περιττά έως συχνά και τα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να σταθούμε ξανά στα πόδια μας, το να δαπανώνται αφειδώς χρήματα σε καφέδες και άλλα καλούδια, τη στιγμή που θα μπορούσαν να κοστολογηθούν πολύ φθηνότερα, είναι κάτι που προκαλεί. Εκτός αν κάποιοι νομίζουν πως η Βουλή είναι ένα πολιτικό καφενείο για εκλεκτούς, οι οποίοι μπορούν να τρώνε και να πίνουν στην υγειά εκείνων που με την ψήφο τους τους έδωσαν το δικαίωμα εισόδου.