X

Το… πρώτο «ταγκό» στο Παρίσι

Σε περίπου δέκα ημέρες, είτε το συνειδητοποιούν ορισμένοι, είτε όχι, η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα στην οικονομική της Ιστορία.

Ant1news

Η συνάντηση εις Παρισίους, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, μπορεί να αποδειχθεί η… αρχή του τέλους.

Η «μάχη» είναι δεδομένο ότι θα είναι σκληρή, όμως στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Το μόνο που χρειάζεται είναι τόλμη, αποφασιστικότητα και βούληση, για την πραγματική «στροφή στην κοινωνία».

Πολύ απλά, πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω από σαφές ότι… ό,τι δώσαμε… δώσαμε. Τέλος η ιστορία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για πρώτη φορά οι δυο «μονομάχοι» θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με δυο διαφορετικές ατζέντες! Πιο σωστά, μάλλον, για πρώτη φορά και η ελληνική πλευρά θα έχει τη δική της ατζέντα.

Το «πακέτο» με τα προαπαιτούμενα που υλοποιήσαμε και τα στοιχεία που πιστοποιούν την πιστή δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και το «πακέτο» αυτών που ζητάμε, πάλι για πρώτη φορά, όπως οι φοροελαφρύνσεις προς τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Από την άλλη πλευρά οι δανειστές θα καταθέσουν το γνωστό «πακέτο» απαιτήσεων, αλλά και ένα δεύτερο με αυτά που δεν δέχονται καν να συζητήσουν, θέλοντας να κόψουν από την αρχή τον… αέρα του «αντιπάλου»!

Ανεξάρτητα όμως από το τί θα ζητάνε από εδώ κι εμπρός οι δανειστές μας, η κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο, αλλά και να καταστήσει ταυτόχρονα σαφές στους δανειστές ότι τώρα είναι η σειρά τους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, για την περαιτέρω απομείωση του χρέους που θα δώσει ανάσες στην ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση στην κοινωνία.

Είναι μοναδική ευκαιρία δε, εάν ο Πρωθυπουργός σκέφτεται όντος σοβαρά να τελειώνει πλέον η χώρα με τους τροϊκανούς, να τους ξεκαθαρίσει… εις Παρισίους ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι και από εδώ και στο εξής δεν μας χρειάζονται άλλο οι … συμβουλές τους!

Όπως πολύ απλά έκανε ο ομόλογός και φίλος του ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέτσι, ο οποίος σε συνέντευξή του στους Financials Times, είπε ξεκάθαρα «εγώ αποφασίζω, ούτε η τρόικα, ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Απλά και τσεκουράτα!

Μόνο έτσι, θα τους κόψει το «βήχα» για περαιτέρω θυσίες που δεν αντέχουν οι πολίτες, αν και στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν ήδη πολύ καλά αυτό, αλλά και για νέες παρεμβάσεις στην εσωτερική οικονομική σκηνή.

Σίγουρα δεν θα τους αρέσει, όμως, δυστυχώς, όλα τα «ωραία» έχουν ένα τέλος! Και αυτό πρέπει τώρα να το βάλει ο Πρωθυπουργός.

Διότι αυτό το «τέλος», του εφιάλτη της τρόικας και η δημιουργία της ατράνταχτης πεποίθησης στους πολίτες ότι «εμείς αποφασίζουμε», όπως οι Ιταλοί, θα αλλάξει το κλίμα πολύ γρηγορότερα στο εσωτερικό της χώρας, από όποιες φοροελαφρύσνεις, και θα πείσει ότι το σχέδιο «στροφή στην κοινωνία» είναι ουσίας και όχι λόγια του αέρα…., με αποτέλεσμα σύντομα και η κοινωνία να πάρει κι άλλες… στροφές.

Η ώρα ήρθε, ας αρχίσει ο … χορός!