X

Δευτέρα… κοντή γιορτή

Τώρα ποιός θα γελάσει και ποιός όχι τη Δευτέρα, αυτό δεν έχει σημασία και ίσως να μην έχει καμία απολύτως αξία, αφού αλλού είναι η ουσία.

Ant1news


Αυτό που προέχει είναι να υποβληθεί στην τρόικα – «θεσμούς» η σωστή, αυτή τη φορά, λίστα των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση, μήπως και ξεκλειδώσει επιτέλους η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, που πνέει πλέον τα λοίσθια.

Άλλωστε, χρόνος άλλος δεν υπάρχει, με δεδομένο ότι την προσεχή Τετάρτη είναι η τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, αφού αμέσως μετά οι «θεσμοί» κλείνουν το «μαγαζί», για τις εορτές του Πάσχα!

Το οποίο πολύ απλά σημαίνει ότι προλαβαίνουμε, δεν προλαβαίνουμε!

Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να συνεχίσουμε το παιχνίδι των… θεωριών, ή της δημιουργικής ασάφειας!

Όσο κι αν πονάει ορισμένους, πρέπει να το συνειδητοποιήσουν, η λίστα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, κοστολογημένη, χωρίς παροχές ή αν υπάρχουν να προβλέπονται ισοδύναμα, ώστε να επιτευχθεί όπως άλλωστε είπε και ο Πρωθυπουργός στην Άγκελα Μέρκελ η δημοσιονομική προσαρμογή, από την οποία δεν παρεκκλίνουμε!

Τώρα εάν την εν λόγω λίστα κάποιοι, κακοπροαίρετοι, την ονομάσουν παράταση του Μνημονίου, ή νέο Πρόγραμμα, ή νέο Συμβόλαιο για το λαό, λίγη σημασία έχει. Άλλωστε και οι εταίροι μας πλέον δεν ασχολούνται με τα ονόματα, αφού κατάλαβαν ότι αυτά απλώς για εσωτερική κατανάλωση αλλάζουν, ώστε να είναι πιο εύπεπτα στο ευρύ κοινό.

Βέβαια έχει αξία, απλώς για την Ιστορία, να δούμε το συνολικό κόστος των μέτρων που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, προκειμένου να το συγκρίνουμε με τα περίπου 800 – 900 εκατομ. ευρώ που «κόστιζε» το mail Χαρδούβελη.

Επί της ουσίας πάντως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο ένας και παραπάνω μήνας που χάθηκε, από τις 20 Φεβρουαρίου, μόνο κακό έκανε στην οικονομία, φυσικά και στην αξιοπιστία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός επανέφερε, μόνος του, το τραίνο στις ράγες, έτρεξε και στο Βερολίνο στην καγκελαρία για να αποκαταστήσει τις σχέσεις και να βάλει μπροστά τη μηχανή.

Και η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη, διότι πολύ απλά δεν νομίζω ότι θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Ο χρόνος τελειώνει!

Ούτε η κυβέρνηση θα πρέπει να αγχωθεί για το πώς θα κινηθεί η εσωτερική αντιπολίτευση, όσον αφορά τα μέτρα που θα προτείνει, αφού το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι η χώρα!

Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε άλλωστε….

Ο Πρωθυπουργός εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμη κι αν δυσαρεστήσει ορισμένους στο εσωτερικό του κόμματός του, είναι σίγουρο ότι από την άλλη πλευρά θα χαροποιήσει την πλειοψηφία των πολιτών εάν καταφέρει να γυρίσει σελίδα για τη χώρα, χαράζοντας μια νέα πορεία, χωρίς αμφιβολία και άγχος για το αύριο της οικονομίας.

Κίνηση την οποία αναμφισβήτητα θα τη στηρίξει και η πλειοψηφία των βουλευτών, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν επιθυμούν τη χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ!

Μόνο που ο Πρωθυπουργός, για να το πετύχει, θα πρέπει να πει αλήθειες, όσο σκληρές κι αν είναι. Αυτό θέλουν οι πολίτες που τόσα χρόνια βαρέθηκαν τα παραμύθια και τις ασάφειες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι η μεγάλη ώρα, για μια μεγάλη αλλαγή!

Ίσως να είναι και η ώρα να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση στη Βουλή για όλα τα «καυτά» προβλήματα, ξεκινώντας από την οικονομία, με στόχο μια ευρύτατη συναίνεση. Μια συναίνεση που θα μας οδηγήσει στο μέλλον.