X

Το σχέδιο της κυβέρνησης η… εξουσία

Κανένα σχέδιο Β, Γ, Δ ή Ε δεν εκπονούν οι εταίροι μας, διότι πολύ απλά το σχέδιο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και το ευρώ το έχουν έτοιμο εδώ και χρόνια.

Ant1news

Διότι, είναι αφελές, να πιστεύει κανείς, ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί παίζουν τις τύχες των χωρών τους στα ζάρια, ή ότι θα περιμένουν να τους σκάσει η βόμβα στα χέρια και δεν θα έχουν λάβει τα μέτρα τους!

Το ίδιο όμως, είναι σίγουρο, ότι ισχύει και για την κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει σχέδιο, καλά οργανωμένο που μάλιστα υλοποιείται από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας.

Εκτός εάν πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα «τινάξει» τα πάντα στον αέρα, θα χρεοκοπήσει τη χώρα, θα αναλάβει τις ευθύνες για το «έγκλημα» της οικονομίας που έχουν διαπράξει όλοι μαζί οι προηγούμενοι, και θα ζήσει εικόνες «ολοκαυτώματος» στο Σύνταγμα, όχι από αγανακτισμένους, αλλά από όλους τους νοικοκύρηδες.

Εκτός εάν θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι εάν καταστραφεί η χώρα, δεν υπάρχουν φάρμακα, καύσιμα, πρώτες ύλες, δεν θα είναι αυτοί οι πρώτοι που θα πρέπει να φύγουν με ελικόπτερα από τη χώρα.

Επειδή όμως πιστεύω ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν σχέδιο να αυτοκτονήσουν, πολιτικά και μαζί τους όλη την Αριστερά, δια παντός από τον τόπο, γι αυτό και θεωρώ ότι υλοποιούν ήδη το σχέδιο της νέας συμφωνίας, του νέου «πακέτου» που θα φέρει στη χώρα τα απαιτούμενα χρήματα.

Και εξηγούμαι. Εάν η κυβέρνηση καταφέρει τελικά και τραβήξει τη μεγάλη διαπραγμάτευση, ας αφήσουμε τα προγεφυρώματα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με δεδομένο ότι πλέον και οι εταίροι μας δίνουν αυτό το χρονικό περιθώριο, τότε θα μπορεί να «πανηγυρίσει» για το τέλος του Μνημονίου και της γερμανικής κατοχής στη χώρα.

Ακόμη κι αν δεν λάβουμε τα υπόλοιπα χρήματα, των 7,2 δισ. ευρώ, θα έχει τη δυνατότητα να περηφανεύεται ότι έδιωξε τους Ευρωπαίους κατακτητές, αφού οι Αμερικανοί (ΔΝΤ)  φεύγουν αρχές του 2016, χωρίς να υποκύψει στις πιέσεις τους, χωρίς να πάρει νέα μέτρα λιτότητας που θα βύθιζαν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση.

Αποτέλεσμα; Ο λαός πανηγυρίζει για την τρανή νίκη και μπορούμε άνετα να πάμε σε εκλογές και τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος να εκτοξευτούν. Το ότι διαψεύδεται η προσφυγή στις κάλπες μετ’ επιτάσεως φυσικά και δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Άλλωστε όπως οι υποτιμήσεις και οι εκλογές ποτέ μα ποτέ δεν προαναγγέλλονται.

Αμέσως λοιπόν μετά, με νωπή τη λαϊκή εντολή, αλλά ταυτόχρονα και την ομολογούμενη ανάγκη για χρηματοδότηση της οικονομίας, μπορεί να προχωρήσει σε μια νέα και … ακόμη πιο έντιμη συμφωνία με τους δανειστές.

Έτσι δικαιώνονται και οι εταίροι μας, οι οποίοι σήμερα υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας ύψους 30 – 50 δισ. ευρώ.

Θα σκεφτεί κανείς, μα γιατί να μην προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση σε μια συμφωνία, αφού το όποιο πακέτο θα περιλαμβάνει νέα μέτρα; Γιατί να περιμένει τόσο και να χάνει χρόνο;

Πολύ απλά, μόνο και μόνο, για κομματικό όφελος. Αφήστε που όσα μέτρα και να περιλαμβάνει το νέο «πακέτο ελπίδας» όλοι θα έχουν πιστέψει ότι … τελειώσαμε με τα Μνημόνια, άρα αυτό είναι κάτι άλλο….

Μην ξεχνάμε ότι ως λαός, μας αρέσει να ζούμε με ψευδαισθήσεις! Όπως σήμερα άλλωστε που εξακολουθούν να ισχύουν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των Μνημονίων, ούτε ένα «και» δεν έχει καταργηθεί, και αρκετοί πιστεύουν ότι έχουν καταργηθεί τα Μνημόνια….

Βέβαια, όπως λέει και ο Λένιν, ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια!

Για να μην αδικούμε όμως και τους εταίρους μας, μπορεί ο εκνευρισμός που τους είχε δημιουργήσει ο Γιάννης Βαρουφάκης, να μην τους επιτρέψει τελικά να μας κρατήσουν «ζωντανούς», με την υποστήριξη της ΕΚΤ, μέχρι τον Ιούνιο.

Μπορεί, εάν τους σπάσουμε κι άλλο τα νεύρα, αφού και η «ομάδα» Τσακαλώτου ίδια «γεύση» έχει, να τραβήξουν την πρίζα.

Σενάριο καθόλου απίθανο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση έχει σχέδιο.

Το ομολόγησε, πρώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άριστος γνώστης των οικονομικών, ότι σε περίπτωση ασφυξίας μπορεί να αναγκαστούμε να πάρουμε και μέτρα από μόνοι μας.  Για να ακολουθήσει και ο Πρωθυπουργός, που «πάγωσε» το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ύψους 12 δισ. ευρώ….

Απόφαση η οποία αναμφισβήτητα θα έχει πολιτικό κόστος, αλλά με τα σοκ που έχει περάσει ήδη η κοινωνία, και τα οποία δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να είναι ισχυρότερα, αλλά και με δεδομένο ότι η ισχυρή πλειοψηφία του λαού επιθυμεί παραμονή στο ευρώ, το «πακέτο» θα είναι πιο εύπεπτο με τους κατάλληλους πάντα χειρισμούς.

Εξάλλου και οι απώλειες που μπορεί να υπάρξουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από αντιρρησίες και αντάρτες, εύκολα θα καλυφθούν από τα υπόλοιπα κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού που διαθέτει η Βουλή.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η κυβέρνηση έχει σχέδια, δεν θα πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, και αυτό είναι ένα και μοναδικό, η εξουσία!

Εξάλλου, όπως έλεγε και ο Orwell, ο αριστερός είναι ένας λάτρης της εξουσίας, χωρίς εξουσία! Σκεφτείτε και να την έχει….