X

Δυστυχώς…. ηττηθήκαμε

Διότι όταν διαπραγματεύεσαι επί τέσσερις και πλέον μήνες, ή τουλάχιστον ισχυρίζεσαι ότι διαπραγματεύεσαι, και τελικά φτάνεις στο σημείο οι επιλογές σου να είναι οι χειρότερες δυνατές για τη χώρα, τότε μόνο για ήττα μιλάμε!

Ant1news


Διότι όταν επί τέσσερις μήνες αρνείσαι να συνειδητοποιήσεις το περιβάλλον στο οποίο κινείσαι και τους κανόνες του παιχνιδιού που εφαρμόζονται, ως βασικά και απαραβίαστα αξιώματα, από όλους και προς όλους, τυφλωμένος από παλαιοκομματικές ιδεοληψίες, τότε το μόνο που μπορεί να πετύχεις είναι η ήττα!

Διότι όταν περνούν περισσότερες από 100 ημέρες για να αντιληφθείς τί έχεις υπογράψει στις 20 Φεβρουαρίου, ως άλλο σχολιαρόπαιδο που έχει στυλώσει τα πόδια και το μόνο που επιθυμείς είναι η …. «κατάληψη» της Ευρώπης για να επιβεβαιώσεις τις ουτοπικές προσεγγίσεις ενός ανύπαρκτου πολιτικού μοντέλου, τότε πας με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα!

Διότι όταν αντιλαμβάνεσαι πολύ αργά ποιές είναι οι τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης μιας χώρας, και ο μισητός εχθρός των δανειστών σε έχει φέρει στα όρια της χρεοκοπίας, γιατί έχεις στραγγίξει κάθε λεπτό του ευρώ που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο από τα χρεοκοπημένα Ταμεία της χώρας, τότε η ήττα εκτός από προσωπική αποκτά διαστάσεις εθνικές!

Διότι, τελικά, όταν οδηγείς τη χώρα στις εκλογές ελπίζοντας και προσδοκώντας τη νίκη, αλλά χωρίς σχέδιο για το αύριο, τότε η νίκη είναι πύρρειος και οι απώλειες που θα έχει υποστεί η κοινωνία θα είναι ανυπολόγιστες.

Διότι εάν καταφέρνεις το mail Χαρδούβελη να φαντάζει πρόγραμμα «παροχών», τότε, όπως και να βαφτίσεις την όποια επώδυνη συμφωνία, όποτε έρθει κι αν έρθει, είναι ήττα!

Διότι  εάν αναζητάς  πολιτική λύση σε οικονομικά προβλήματα και δεν γνωρίζεις ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο η οικονομία καθορίζει την πολιτική, καλώς η κακώς δεν έχει σημασία γιατί απλά έτσι γυρίζει η .. γη σήμερα, τότε με μαθηματικά ακρίβεια επιδιώκεις την ήττα!

Και η ήττα αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι η «ομάδα» έμπαζε και στην άμυνα και στην επίθεση. Διότι όπως πολύ σωστά έλεγε ο Κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής, Σουν Τζου, «το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να κερδίσεις εξαρτάται από την επίθεση»!

Το μόνο σίγουρο δε είναι ότι όταν η «ομάδα» δεν έχει ούτε άμυνα, ούτε επίθεση, ο πρώτος που φταίει είναι ο … προπονητής, ο οποίος δεν έβλεπε ή δεν ήθελε να δει την… ήττα!

Και μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η νίκη έχει εκατό πατέρες αλλά η ήττα είναι ορφανή, όμως, δυστυχώς, στη δική μας περίπτωση η…. ήττα δεν είναι ορφανή.

Για την ήττα κάποιοι ευθύνονται και κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά δεν θα γίνουν μόνο συνένοχοι στο «έγκλημα», για το οποίο κατηγορούν τους «προηγούμενους», θα είναι οι ίδιοι «δράστες» του εγκλήματος της χρεοκοπίας.