X

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στους Παξούς (εικόνες)

Η μοιραία παράλειψη που φέρεται να στοίχισε τη ζωή του 15χρονου. Νέες εικόνες από το σκάφος.

Ant1news

Σοκαρισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία των Παξών από τη ναυτική τραγωδία με θύμα έναν 15χρονο τουρίστα, το περασμένο Σάββατο, ενώ ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως.

Ο νεαρός από την Αμερική έκανε διακοπές με τους γονείς και τα δύο του αδέλφια στο νησί του Ιονίου και η τραγωδία γράφτηκε όταν έπεσε από το σκάφος που είχε νοικιάσει ο πατέρας του και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του.

Σύμφωνα με το corfupress.gr, ο 50χρονος διέθετε έγκυρο δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου σκάφους, όμως φαίνεται πως έδειξε απειρία στην απόφασή του να επιβιβάσει τα τρία του παιδιά και να βγουν στα ανοιχτά του νησιού.

Ο λόγος φέρεται να είναι ότι την ώρα του συμβάντος οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, αφού όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή υπήρχε αέρας και αρκετό κύμα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι εκείνη την ώρα είχε εκδοθεί απαγορευτικό στο κανάλι μεταξύ Παξών και Κέρκυρας.

 

Ο 15χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα οι προπέλες του φουσκωτού ταχύπλοου να τον χτυπήσουν θανάσιμα.