X

“Πόλεμος” για το νερό στη Νάξο (βίντεο)

Αντιδράσεις στη μεταφορά της γεώτρησης που υδροδοτεί μεγάλο μέρος του νησιού.

Ant1news

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των αγροκτηνοτρόφων Δαμαρίωνα και Φιλωτιού, για το έργο της μεταφοράς του νερού από τη γεώτρηση του Άι Λια στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα και τα δυτικά παράλια της Νάξου.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που, μετά από αίτημα της δημοτικής Αρχής, περιφρουρούν το έργο, φροντίζοντας για τη διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή.

Οι αγροκτηνοτρόφοι, από την πλευρά τους, μετά από συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφού θεωρούν ότι η μεταφορά του νερού στο δίκτυο που υδροδοτεί τη Χώρα, θα είναι επιζήμια για τις δικές τους περιοχές που το έχουν ανάγκη.

Σήμερα το πρωί οι αγροκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο, που οδηγεί τη γεώτρηση και στην επιχειρώντας να περάσουν, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

 

Ένας εξ αυτών, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο του νησιού.

 

Οι υπόλοιποι, ωστόσο, κατάφεραν να περάσουν και να πλησιάσουν στη γεώτρηση του Άι Λια, όπου και συζήτησαν με τους αστυνομικούς.

Φωτογραφίες, βίντεο: naxostimes.gr