X

Που είναι το πάθος στην Ελλάδα;

Βλέποντας το πάθος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια με Γιουβέντους και Αϊντχόφεν αντίστοιχα, αναρωτιέται σίγουρα ένας φίλαθλος όπως εγώ, για ποιο λόγο οι παίκτες, δεν παρουσιάζονται έτσι και στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ant1news

 

Πολλοί λένε, ότι είναι δύσκολο να έχεις δύο ή τρία καρπούζια σε μία μασχάλη. Δηλαδή, πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Ωραία, θα συμφωνήσω. Όμως, άλλα ρόστερ έχουν οι «αιώνιοι», με μεγαλύτερο βάθος από τις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Αλλά και από τους παίκτες που έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, παρατηρείς, ότι αγωνίζονται με μεγαλύτερο πάθος στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Σίγουρα οι φίλαθλοι το βλέπουν αυτό και ναι μεν πανηγυρίζουν στην επιτυχία αλλά όταν έρθει η…στραβή, ενοχλούνται.

Όπως ενοχλούνται και οι παίκτες, όταν δέχονται έντονη κριτική. Ουδείς είπε ότι είναι ‘’ρομπότ’’ αλλά είναι άσχημο να ‘’επιλέγουν’’ παιχνίδια.

Ο κόσμος μπορεί να στεναχωριέται στο αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο, θα τον ενοχλήσει σε μικρότερο βαθμό, αν δει ότι οι παίκτες έπαιξαν με πάθος και έχασαν.

Μην ξεχνάμε όμως, ότι δεν υπογράφεις συμβόλαιο με την επιτυχία και πάντα υπάρχει η κακή μέρα στον αθλητισμό.

Το πάθος και η διάθεση όμως, είναι…άλλου παπά ευαγγέλιο.

Όπως λένε και στις εξέδρες, ‘’Να παίξουμε κι ας χάσουμε’’!

Αυτό, έχει στοιχίσει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ, καθώς μετρούν αρκετές απώλειες για το επίπεδό τους.

Τώρα, οι ‘’αιώνιοι’’ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Γ. Καραϊσκάκης, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να μην κρίνει τίτλο αλλά το γόητρο παίζει σημαντικό ρόλο.

Φαβορί δεν υπάρχουν κι αν πιστεύουν πολλοί ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ λόγω της έδρας και της αγωνιστικής κατάστασης, να σας θυμίσω τι έγινε την προηγούμενη σεζόν, στο ίδιο γήπεδο, όπου οι ‘’πράσινοι’’ επιβλήθηκαν 3-0.

Ακόμη δεν έχουν ξεχάσει στον Ολυμπιακό αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το θρίαμβο επί της Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου υποστήριξε, ότι το μυαλό μας είναι στο ματς της Κυριακής.