X

Εντοπίστηκαν φυτείες κάνναβης στη Λάρισα

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 66 δενδρύλλια και περίπου 130 χιλιάδες ευρώ.

Ant1news

Εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, δύο οργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αγροτικής περιοχής.

Συνελήφθησαν ένας 55χρονος και ένας 26χρονος Αλβανός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής κάνναβης, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί της εντόπισαν τον αλλοδαπό να προσέρχεται πεζός στο χώρο των φυτειών και τον ακινητοποίησαν κατά το χρόνο που πραγματοποιούσε καλλιεργητικές πράξεις.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σακούλα με λίπασμα, βάρους (5.010) γραμμαρίων, μέσα στην οποία υπήρχε ένα φλιτζάνι – δοσομετρητής, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Επιπλέον, συνολικά στο χώρο των δύο φυτειών βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 66 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και τρία τεμάχια λάστιχου ποτίσματος, πλαστικές φιάλες και πλαστικός σωλήνας.

 

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη χώρα, διέμενε παράτυπα σε οικία, ιδιοκτησίας 78χρονης ημεδαπής που αναζητείται, ενώ απασχολούνταν σε επιπλοποιείο του 55χρονου ημεδαπού που συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 131.000 ευρώ, για το οποίο ερευνάται το νόμιμο της κατοχής του.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της περιοχής.