X

Nέες κατολισθήσεις στο Πλωμάρι (εικόνες)

Ζημιές σε σπίτια και οδικό δίκτυο. Έντρομοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους.

Ant1news

Νύχτα τρόμου στο Πλωμάρι, στη Λέσβο. Γύρω στα μεσάνυχτα, μία δυνατή βοή και ένας δυνατός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έντρομοι είδαν τους βράχους να έχουν ξεκολλήσει και να έχουν πέσει δίπλα από τα σπίτια τους.

Πριν από τέσσερις μήνες, είχαν σημειωθεί πάλι μεγάλες κατολισθήσεις βράχων, οι οποίοι προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και άλλα κτίρια.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, oι κάτοικοι διαμαρτύρονται συνεχώς ότι από τότε δεν έχει γίνει καμία εργασία από κάποιον φορέα με αποτέλεσμα τα βράχια να… κρέμονται σχεδόν πάνω από τα κεφάλια τους. Μάλιστα, έχουν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο προκειμένου να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου.

Tο plomarinews.gr αναφέρει ότι το βράδυ κατολίσθηση σημειώθηκε και σε άλλο σημείο του Πλωμαρίου, συγκεκριμένα στο δρόμο που ενώνει το Σελάδι με το Παλαιοχώρι.

 

Τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία, τον Φεβρουάριο στην Κρήτη επισκέφθηκε ο υπουργός εθνικής άμυνας και τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί στρατιωτικές γέφυρες.  Σύντομα μια ακόμη θα τοποθετηθεί και στη θέση της γέφυρας του Κερίτη που είχε καταρρεύσει μπροστά στα μάτια πολιτών.

Ο υπουργός ανακοίνωσε μάλιστα πως με το τμήμα Μηχανικού του Στρατου, θα αναλάβει δράση και στη Σητεία προκειμένου να συμβάλει στην γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.