X

Eurovision: χέρι-χέρι στον τελικό Ελλάδα και Κύπρος (βίντεο)

Κατερίνα Ντούσκα και Τάμτα πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση του διαγωνισμού τραγουδιού.

Ant1news

“Ραντεβού” για το Σάββατο έδωσαν η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα, καθώς κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

Η Κατερίνα Ντούσκα εκπροσώπησε την Ελλάδα με “Better Love”, ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια μαζί με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

 

Η Τάμτα συμμετείχε για την Κύπρο με το τραγούδι “Replay” που έγραψε ο συνθέτης Άλεξ Παπακωνσταντίνου, γνωστός ως Alex P.

 

Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκαν επίσης οι: Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Άγιος Μαρίνος, Σλοβενία.

 

Η βραδιά του πρώτου ημιτελικού ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Νέτα, που βγήκε στη σκηνή μέσα από μία ηλεκτρονική γάτα, θυμίζοντας ηρωίδα των ιαπωνικών κόμικς Manga.

 

Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, που ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού για το Ισραήλ το 1998 με το τραγούδι “Diva”.

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παρουσιάστηκαν τα τραγούδια της Ισπανίας και της Γαλλίας, που ανήκουν στην ομάδα των “Big Five”, δηλαδή τις ιδρύτριες χώρες του διαγωνισμού, καθώς και του Ισραήλ που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό. Αυτές οι έξι χώρες είχαν εξασφαλισμένη την πρόκριση στον τελικό.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός στον οποίο θα διαγωνιστούν οι: Αρμενία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Λετονία, Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Κροατία, Μάλτα, Λιθουανία, Ρωσία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Αζερμπαϊτζάν.

Απειλές από χάκερς, που διέκοψαν την μετάδοση του διαγωνισμού

«Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές. Θα το δείτε!». Αυτό ήταν το μήνυμα των χάκερς που μπλόκαραν την μετάδοση του διαγωνισμού της Eurovision σε αρκετές πλατφόρμες αναμετάδοσης από τον κρατικό φορέα τηλεόρασης του Ισραήλ.

 

Το μήνυμα έμεινε για πολύ λίγο στις οθόνες, καθώς οι υπεύθυνοι αντέδρασαν αμέσως και επανέφεραν την κανονική μετάδοση, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να εντείνουν τις ανησυχίες που υπήρχαν για την ασφάλεια του διαγωνισμού.

Οι διοργανωτές, σε δηλώσεις τους για το περιστατικό, απολογούνται για την αναστάτωση και επισημαίνουν πως οι κυβερνοεπιθέσεις λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και γι’ αυτό θα γίνει έρευνα.