X

VICE Specials: Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ παρουσιάσει στον ΑΝΤ1 το ελληνικό βραβείο του Vice.

Ant1news

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές».

Το VICE παρουσιάζει ένα επεισόδιο για τους σκύλους-βοηθούς στην Ελλάδα μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν ταυτίσει τη διαδρομή τους με εκείνους.

Συναντάμε την Έλενα Παλάγκα, τη μοναδική πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στη χώρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια μας μιλά για το πώς το πάθος της για τα ζώα την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων-βοηθών.

Γνωρίζουμε τους δύο σκύλους βοηθούς συνεδριών - Nina και Wall-Ε-, με τους οποίους επισκεπτόμαστε κοινωνικές δομές όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας, ορισμένοι με ανιακά σύνδρομα. Τέλος, η Έλενα μας μιλά για την Αθηνά, τον  σκύλο-βοηθό που εκπαιδεύει εδώ και δύο χρόνια, και η οποία πρόκειται πολύ σύντομα να παραδοθεί σε παιδί με αναπηρία στην Αθήνα.

 

Μετά τη Θεσσαλονίκη ταξιδεύουμε στην Καλαμπάκα, όπου περνάμε δύο μέρες με την οικογένεια του 8χρονου Γιώργου Μάνη που εδώ και δύο χρόνια έχει τον πρώτο σκύλο-βοηθό, Mike.

Οι γονείς του Γιώργου, Δέσποινα και Μάκης, αφηγούνται πώς ήρθε στα χέρια τους ο σκύλος- βοηθός και εξομολογούνται πώς το ξανθό λάμπραντορ είναι για αυτούς το δεύτερο παιδί τους και για τον Γιώργο ο καλύτερος και πιστός φίλος του. Ο  Mike αποτελεί, πια, το κίνητρο που έψαχνε ο μικρός Γιώργος για να συνεχίσει να προσπαθεί, μετά το σοβαρό περιστατικό υγείας που του συνέβη σε ηλικία τριών ετών.

 

  • Έρευνα/ Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
  • Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
  • Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
  • Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr