X

Οι Μόντι Πάιθον επιστρέφουν

Οι Μόντι Πάιθον, η ομάδα των κωμικών που γέμισε τις τηλεοπτικές βραδιές στο BBC από το 1969, επιστρέφει σύσσωμη πλην του Γκράχαμ Τσάπμαν.

Ant1news

Η επανένωση των Μόντι Πάιθον αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, στο Λονδίνο.

Η τελευταία φορά που το βρετανικό κοινό είχε την ευκαιρία να τους απολαύσει ήταν το 1998 στο φεστιβάλ κωμωδίας στο Άσπεν, ενώ για πρώτη φορά η ομάδα των σοβαρών κωμικών βγήκε στη μικρή οθόνη μέσα από το BBC στις  5 Οκτωβρίου του 1969.

Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο μιας νέας σατυρικής σειράς, το «Ιπτάμενο Τσίρκο» των Μόντι Πάιθον, που άφησε εποχή, καυτηριάζοντας τη νοοτροπία της βρετανικής ζωής.

Με χιούμορ πνευματώδες και επικριτικό, με φιλοσοφικές και λογοτεχνικές αναφορές και βρετανικό χιούμορ που δεν αρέσει σε πολλούς, οι Μόντι Πάιθον κατάφεραν να αποκτήσουν φανατικούς θαυμαστές.

Μάλιστα, το 2000 το «Ιπτάμενο Τσίρκο» βρέθηκε στην πέμπτη θέση των 100 πιο δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών όλων των εποχών, σε έρευνα που διεξήγαγε  το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Η ομάδα επιστρέφει τώρα σύσσωμη πλην του Γκράχαμ Τσάπμαν του έκτους μέλους της, που πέθανε το 1989.