X

Τζίρος 2 εκατ. ευρώ στη συναυλία στη Μύκονο

Το μυκονιάτικο πάρτι Ρέμου–Ιγκλέσια στο Nammos τρέλανε την ταμειακή μηχανή του δημοφιλούς μπαρ-ρεστοράν, η οποία «έκοψε» δύο εκατομμύρια ευρώ εισπράξεις.

Ant1news

Η κρίση δεν πάει… Μύκονο. Ποσό-μαμούθ κατέγραψε η ταμειακή μηχανή στο μαγαζί που εμφανίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης ο Αντώνης Ρέμος και ο Χούλιο Ιγκλέσιας, καθώς τα νούμερα σταμάτησαν στα 2 εκ. ευρώ.

Τόσα πλήρωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, οι περίπου 2.000 άνθρωποι που βρέθηκαν στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο πάρτι χλιδής του δημοφιλούς μπαρ-ρεστοράν της Μυκόνου «Nammos».

Στη συναυλία είχε μεταβεί κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και σε ρόλο «τσεκαδόρου» δίπλα στην ταμειακή μηχανή του εν λόγω μπαρ παρακολουθούσαν το αν κοβόντουσαν οι αποδείξεις για τα τραπέζια, διαπιστώνοντας ότι οι εισπράξεις έφτασαν στα 2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε και πλήρης έλεγχος των τιμολογίων αγοράς οινοπνευματωδών ποτών του κέντρου διασκέδασης.

Με βάση το ποσό που «χτυπήθηκε» στην ταμειακή, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εισπράξει μόνο από τον ΦΠΑ ποσό που προσεγγίζει το μισό εκατ. ευρώ ενώ σημαντικό θα είναι και το ποσό που θα εισπράξει από το φόρο εισοδήματος του κέντρου διασκέδασης.

Στο ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν την χθεσινή βραδιά «επιτυχία» και υπενθυμίζουν ότι το ίδιο κέντρο διασκέδασης είχε βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ πριν από μερικά χρόνια για εκτεταμένη φοροδιαφυγή λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

Από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι σταδιακά έχει αρχίσει να στήνεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός προληπτικού ελέγχου των τουριστικών περιοχών με στοχευμένες εφόδους σε κέντρα και περιοχές που εμφανίζουν υψηλό τζίρο.