X

«Πολύ απασχολημένη» για να πάει στη Γάζα η Αλαμουντίν

Δε θα πάει στην Γάζα για να διερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου η Αμάλ Αλαμουντίν.

Ant1news

«Πολύ απασχολημένη» για να διερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου στην Γάζα δηλώνει η αρραβωνιαστικιά του Τζορτζ Κλούνει, Αμάλ Αλαμουντίν, μέσω του ατζέντη της.

Την Δευτέρα το Συμβούλιο του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχε προταθεί για να συμμετάσχει στην τριμελή επιτροπή με σκοπό την εξέταση πιθανών παραβιάσεων κατά τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Χαμάς.

Η απάντησή της δεν άργησε να έρθει. Ο ατζέντης της εξέδωσε την ανακοίνωσή της:

«Είμαι τρομοκρατημένη από την κατάσταση στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα από τις απώλειες αμάχων που έχουν προκληθεί, και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια ανεξάρτητη έρευνα και λογοδοσία για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί», ανέφερε η δήλωση.

«Ηρθα σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με αυτό για πρώτη φορά σήμερα το πρωί. Είναι τιμή μου να δέχομαι αυτή την πρόταση, αλλά με δεδομένες τις υπάρχουσες δεσμεύσεις -συμπεριλαμβανομένων οκτώ τρεχουσών υποθέσεων- δυστυχώς δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτό το ρόλο. Εύχομαι στους συναδέλφους μου που θα υπηρετήσουν σε αυτή την αποστολή κουράγιο και δύναμη στις προσπάθειές τους», αναφερόταν ακόμα.