X

Η έκθεση με τις «απαγορευμένες» φωτογραφίες

Εκτίθενται οι γυμνές φωτογραφίες των διασημοτήτων που προκάλεσαν παγκόσμιο σάλο με τη διαρροή τους.

Ant1news

Στις αρχές της εβδομάδας όλος ο κόσμος έμελλε να ασχοληθεί με τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών δεκάδων σταρς του Χόλιγουντ και όχι μόνο.

Συζητήσεις επί συζητήσεων για το τι είναι ηθικό και τι όχι, για τα πνευματικά δικαιώματα και για ό,τι άλλο μπορεί να σχετίζεται με μία τέτοιου είδους διαρροή, τα αίτια της οποίας ανέλαβε να εξιχνιάσει το FBI σε συνεργασία με την Apple.

Οι ίδιες οι πρωταγωνίστριες από την άλλη δίνουν μάχη για να αποσυρθούν οι φωτογραφίες τους από τη δημοσιότητα, αλλά μία γκαλερί του Λος Άντζελες φαίνεται να κινείται προς την αντίθετη πλευρά, «συμπλέοντας» περισσότερο με τους χάκερς.

Η Cory Allen Contemporary Art (CACA) είπε σε ανακοίνωσή της ότι οι φωτογραφίες της Κέιτ Άπτον και της Τζένιφερ Λόρενς, μεταξύ άλλων, θα ενταχθούν στην έκθεση με τίτλο «No delete». Ο καλλιτέχνης XVALA πρόκειται να μεταφέρει σε καμβά τις «πειρατικές εικόνες» με τον τίτλο της εν λόγω καμπάνιας να είναι: «Ο φόβος της Google».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας:

 «Η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια είναι μία ευκαιρία για να γίνει συζήτηση σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην ψηφιακή εποχή. Η έκθεση είναι μία αντανάκλαση του ποιοι είμαστε. Στην αρχή είμαστε όλοι "χρήστες" και καταλήγουμε να μας... χρησιμοποιούν».

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μάλιστα σημειώνει ότι  «σημερινή εποχή ο καθένας θέλει να ξέρει τα πάντα για τον άλλο. Η ιδιωτικότητα του ενός έχει γίνει πια η δουλειά του άλλου».

Μεταξύ των εκτιθέμενων φωτογραφιών, θα εκτεθούν και κάποιες παλαιότερες που αναρτήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Google κι έκαναν διάσημες γυναίκες όπως την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, να κοκκινίσουν από ντροπή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 30 Οκτωβρίου, στον χώρο «The Showroom» στην Φλόριντα.