X

Άγαλμα προς τιμήν της Amy Winehouse

Ποτέ δε θα μάθουμε τι θα έλεγε η Amy Winehouse αν έβλεπε το γκρι άγαλμά που είχε το ύψος και την εμφάνισή της.

Ant1news

Την ημέρα που θα γιόρταζε η Amy Winehouse τα 31α γενέθλιά της έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της σε γειτονιά του Λονδίνου.

Το μπρούτζινο άγαλμα, σε φυσικό μέγεθος, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Scott Eaton, δεν έχει χρώμα άλλο από του μπρούτζου, αλλά είχε σήμερα ένα μόνο ένα κόκκινο τριαντάφυλλο πίσω από το αυτή της, ενώ τα πόδια της ζάρωναν έτσι ναζιάρικα όπως πάνω στη σκηνή.

Ο πατέρας της, Μιτς, ήταν εκείνος που ξεκίνησε την τελετή.

«Είναι φοβερό ότι βλέπω την Amy να γίνεται αθάνατη και ο Scott έκανε φοβερή δουλειά. Είναι σαν να την έχει σταματήσει σε μια όμορφη στιγμή της ζωής της. Όλη η οικογένεια είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα κι ελπίζουμε να αρέσει και στον κόσμο.

Θέλουμε να θυμόσαστε όλοι την Amy για το ταλέντο και την ικανότητά της στη μουσική, μέσω του ιδρύματος Amy Winehouse».

Ο ίδιος ο γλύπτης εξήγησε ότι η στάση που απεικονίζεται στο άγαλμα είναι χαρακτηριστική της ανασφάλειάς της. «Το χέρι στο γοφό, ο τρόπος που γυρνά το πόδι της, είναι όλα κομμάτια που συνθέτουν την προσωπικότητά της» εξήγησε ο Eaton.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στο κέντρο της αγοράς στο Camden. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος έξω από το οποίο έγινε η ανέγερση του αγάλματος, ο δήμος δεν επιτρέπει τα αγάλματα, εκτός κι αν έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο εκείνου που παριστάνουν. «Στην περίπτωση της Amy έκανε μία εξαίρεση» δήλωσε ο ίδιος.