X

Η Σοφία Λόρεν έγινε 80

Με μία αυτοβιογραφική έκθεση στο Μέξικο γιόρτασε τα 80ά γενέθλιά της η Σοφία Λόρεν.

Ant1news

Άγνωστες πτυχές της ζωής της αποκάλυψε η Σοφία Λόρεν κατά τον εορτασμό των 80ών γενεθλίων της, χθες 18 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση «Σοφία Λόρεν Μεξικό» άνοιξε τις πόρτες της μόνο για λίγους χθες, παρουσιάζοντας τη γέννηση ενός φτωχού έφηβου κοριτσιού από την Ιταλία, το οποίο ανακάλυψε ένας παραγωγός ταινιών.

Ο παραγωγός παντρεύτηκε το νεαρό πανέμορφο κορίτσι και το έκανε ένα από τα πιο περιζήτητο κορίτσι, όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά όλου του κόσμου.

Η ίδια η σταρ δεν έκρυψε την συγκίνησή της από την έκθεση στην οποία περιλαμβάνονται κομμάτια από τη μακρά σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό που υπάρχουν τόσα σημεία συνδεδεμένα με την καριέρα μου κάτω από την ίδια στέγη» είπε η Λόρεν που το Σάββατο 20 του μήνα κλείνει τα 80 της χρόνια.

Γεννήθηκε στην Ρώμη με το όνομα Σοφία Scicolone και ο σύντροφός της είχε αρνηθεί να την παντρευτεί, με αποτέλεσμα να την ανακαλύψει ο Κάρλο Πόντι σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς, τη δεκαετία του 1950.

Ο Πόντι της εξασφάλισε πρωταγωνιστικούς ρόλους, για το υπόλοιπο της ζωής του και υπήρξε ο «αρχιτέκτονας» της καριέρας της. Το ζευγάρι έμεινε παντρεμένο για τα επόμενα 50 χρόνια, μέχρι που ο θάνατος τους χώρισε το 2007, όταν εκείνος πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ θα γίνονται παράλληλες προβολές των ταινιών της.

Η Σοφία Λόρεν εξέδωσε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο «Χθες, Σήμερα και Αύριο – Η ζωή μου» (Yesterday, Today and Tomorrow - My Life) στο οποίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες και γράμματα από μύθους του κινηματογράφου, όπως ο Κάρι Γκραντ, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Όντρεϊ Χέμπορν.