X

Το comeback του Τζον Γκαλιάνο

Ο διάσημος βρετανός σχεδιαστής επιστρέφει στον κόσμο της μόδας αναλαμβάνοντας  τα ηνία γαλλικού Οίκου.

Ant1news

Επιστρέφει ο  «εξόριστος» της μόδας Τζον Γκαλιάνο.

Οι αλλαγές στο look του βρετανού σχεδιαστή είναι ριζικές αφήνοντας στο παρελθόν τις εκκεντρικές τους εμφανίσεις που προκαλούσαν έντονες συζητήσεις.

Τώρα πλέον ο Τζον Γκαλιάνο φόρεσε γραβάτα, μανικετόκουμπα, ακριβό κοστούμι με αυστηρές γραμμές και επιστρέφει στη μόδα αναλαμβάνοντας καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Martin Margiela.

Τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού επιβεβαίωσε επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του ιδιοκτήτη της εταιρείας Ρέντζο Ρόσο με τη φράση: «Ο Μαρζελά είναι έτοιμος για μια νέα χαρισματική και δημιουργική ψυχή.


Ο Τζον Γκαλιάνο είναι ένα από τα αναμφισβήτητα ταλέντα όλων των εποχών. Ανυπομονώ για την επιστροφή του ώστε να δημιουργήσει την ονειρική μόδα που μόνο εκείνος είναι ικανός να κάνει».

Ο Γκαλιάνο αναμένεται να παρουσιάσει τις πρώτες δημιουργίες του τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια του Paris Coutoure Week στο Παρίσι. Αυτή η κολεξιόν θα είναι η πρώτη του φημισμένου σχεδιαστή από τον Μάρτιο του 2011, οπότε και εκδιώχθηκε από τον οίκο Dior.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Γκαλιάνο είχε κατηγορηθεί για αντισημιτικά σχόλια εναντίον ιταλίδων γυναικών σε ένα μπαρ του Παρισιού. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν να λέει: «Αγαπάω τον Χίτλερ, άνθρωποι σαν κι εσάς θα έπρεπε να είχατε πεθάνει».

Ο σχεδιαστής, μέσω του δικηγόρου του, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ ο οίκος Dior μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί αποφάσισε να απολύσει τον Γκαλιάνο. Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011 ο Γκαλιάνο κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.