X

Το πρόβλημα υγείας που "κρύβει" πίσω από τα μαύρα γυαλιά ο Μπόνο

Η ασθένεια του γλαυκώματος από την οποία πάσχει κι όχι κάποια ιδιορρυθμία του ,είναι αυτή που αναγκάζει τον δημοφιλή τραγουδιστή να μην αποχωρίζεται τα γυαλιά ηλίου του.

Ant1news

Ενώ όλοι πίστευαν πως το να φορά συνεχώς τα γυαλιά ηλίου του, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, πρόκειται απλώς για μια εκκεντρικότητα του, ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο αποκάλυψε ότι αυτό είναι απαραίτητο για λόγους υγείας.

Σε συνέντευξη του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ, εξηγεί πως πάσχει από γλαύκωμα, μια ασθένεια που προκαλεί εκφυλισμό του οπτικού νεύρου και του αμφιβληστροειδούς με κίνδυνο απώλειας μέρους της οράσεως αλλά επιφέρει και υπερευαισθησία στο φως. Ο Μπόνο αποκάλυψε-στο Graham Norton Show- πως πάσχει από αυτή την ασθένεια εδώ και είκοσι χρόνια κι αυτή είναι η αιτία που δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γυαλιά του.

«Λαμβάνω την κατάλληλη θεραπεία και όλα θα πάνε καλά», είπε ο τραγουδιστής στην εκπομπή αυτή στην οποία πήγε για να προωθήσει το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος "Songs of innocence" που κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου.

Όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που δέχθηκαν οι U2 για το γεγονός ότι το άλμπουμ κατέβηκε αυτόματα στους λογαριασμούς των χρηστών του iTunes τον Σεπτέμβριο, παρόλο που πολλοί από αυτούς δεν το επιθυμούσαν, ο Μπόνο απάντησε: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι καινοτόμο, όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη».

Την Τρίτη, σε ένα βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Μπόνο ζήτησε συγγνώμη για την πρωτοβουλία  του συγκροτήματος,εξηγώντας ότι οφειλόταν σε «μία πρέζα μεγαλομανίας, μία δόση γενναιοδωρίας,λίγη αυτοπροώθηση και στον βαθύ φόβο ότι τα τραγούδια αυτά, στα οποία αφιερώσαμε τις ζωές μας τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύουν να μην ακουστούν».