X

Τζένιφερ Λόρενς vs Google σημειώσατε 1: Αποσύρονται τα links με τις γυμνές φωτογραφίες!

Μετά από αίτημα των δικηγόρων της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού ο διαδικτυακός κολοσσός αναζήτησης αποσύρει τα links ιστότοπων που τις αναδημοσιεύουν.

Ant1news

Το’ πε και το έκανε η Τζένιφερ Λόρενς…

«Δεν είναι σκάνδαλο, είναι ένα σεξουαλικό έγκλημα. Γι’ αυτό ο νόμος πρέπει να αλλάξει» είχε δηλώσει πρόσφατα η 24χρονη ηθοποιός στο περιοδικό Vanity Fair, εκφράζοντας την οργή της για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών της στο διαδίκτυο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων συνεχίζουν να αναδημοσιεύουν τις γυμνές φωτογραφίες.

Μετά από αίτημα των δικηγόρων της βραβευμένης χολιγουντιανής ηθοποιού, η Google αφαίρεσε δύο συνδέσεις (links) μιας ιστοσελίδας που δημοσίευε τις κλεμμένες φωτογραφίες της Λόρενς. Το αίτημα κατάργησης των σχετικών συνδέσεων κατατέθηκε στο πλαίσιο της Digital Millennium Copyright Act (DMCA), με τους δικηγόρους της ηθοποιού να ισχυρίζονται ότι τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν μόνο στην Λόρενς.

Οι ιστοσελίδες που φιλοξενούν τις γυμνές φωτογραφίες της βραβευμένης με 'Οσκαρ ηθοποιού, δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες, όχι μόνο να τις δουν, αλλά και να τις «κατεβάσουν», αν το επιθυμούν. Το τελευταίο διάστημα, η Google δέχεται μεγάλη πίεση από τους δικηγόρους των διάσημων κυριών που έπεσαν θύματα χάκερς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος Martin Singer, που εκπροσωπεί διασημότητες, όπως ο Τζον Τραβόλτα και ο Τσάρλι Σιν, ζήτησε από την Google για την «ανήθικη συμπεριφορά της», το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

H εταιρία Google σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου έγραψε: «Έχουμε αποσύρει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες και έχουμε κλείσει εκατοντάδες λογαριασμούς. Το ίντερνετ χρησιμοποιείται για πολλούς καλούς λόγους. Το να κλέβεις τις προσωπικές φωτογραφίες των ανθρώπων δεν είναι ένας από αυτούς τους λόγους».