X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά από σήμερα με εννέα νέες ταινίες στις αίθουσες, ανάμεσα τους και μία παιδική για τους μικρούς σινεφίλ.

Ant1news

«Τα θαύματα», «H έκρηξη», «Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης», «Πρόμαχος», «Samba», «Αφεντικά για σκότωμα 2», «Ouija», «Παλικάρι-Ο Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου, «Drive Hard» οι νέες ταινίες που "φιλοξενούνται" στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Τα θαύματα» (Δραματική, 2014, Ιταλία-Ελβετία-Γερμανία) της Αλίτσε Ρορβάχερ. Με τους: Αλμπα Ρορβάχερ, Μαρία-Αλεξάντρα Λούνγκου

Μια απομονωμένη στην εξοχή εξαμελής οικογένεια μελισσοκόμων προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το μικρό παρασκευαστήριό της. Άτυπος αρχηγός της η 12χρονη Τζελσομίνα, που βοηθάει στις δουλειές, προσέχει τις τρεις μικρότερες αδερφές της και κάνει τα πάντα για να πείσει την οικογένειά της να συμμετάσχει σε ένα τηλεοπτικό reality show.

«H έκρηξη» (Δραματική, 2014, Ελλάδα-Γερμανία-Ολλανδία) του Σύλλα Τζουμέρκα. Με τους: Αγγελική Παπούλια, Βασίλη Δογάνη, Μαρία Φιλίνη, Θέμιδα Μπαζάκα

Παντρεμένη με ναυτικό και μητέρα τριών παιδιών, η Μαρία προσπαθεί να βάλει σε τάξη τόσο τα προσωπικά της προβλήματα όσο και τα αβάσταχτα χρέη των γονιών της. Μέχρι τη στιγμή που εκρήγνυται…

«Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης» (Κινούμενα σχέδια, 2014, ΗΠΑ) των Ερικ Νταρνέλ, Σάιμον Τζ. Σμιθ. Με τις φωνές των Θανάση Κουρλαμπά, Αργύρη Παυλίδη

Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουΐνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του διαβολικού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη.

«Πρόμαχος» (Δραματική, 2014, Ελλάδα-ΗΠΑ-Αγγλία-Γαλλία) των Κόρτι και Τζον Βούρχις. Με τους: Παντελή Κοντογιάννη, Κασσάνδρα Βογιατζή, Γιώργο Χωραφά, Τζιανκάρλο Τζιανίνι

Ερωτευμένοι μεταξύ τους, ο Αντρέας και η Ελένη είναι δύο δικηγόροι που αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των ελγινείων μαρμάρων. Έχοντας στην κατοχή τους πλαστογραφημένα από το 1816 έγγραφα που ενισχύουν τις θέσεις τους, είναι σίγουροι πως θα αιφνιδιάσουν τους αλαζόνες Βρετανούς.

«Samba» (Κομεντί, 2014, Γαλλία) των Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό. Με τους: Σαρλότ Γκενσμπούρ, Ομάρ Σι, Ταχάρ Ραχίμ

Ο Σαμπά είναι ένας Σομαλός μετανάστης στη Γαλλία, ο οποίος ύστερα από 10 χρόνια αντιμετωπίζει ξαφνικά πρόβλημα με τα χαρτιά του. Καταφεύγοντας σε μια εθελοντική οργάνωση για βοήθεια, θα γνωρίσει την Αλίς, μια γοητευτική όσο και παράξενη γυναίκα με το δικό της τραυματικό παρελθόν.

«Αφεντικά για σκότωμα 2» (Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ) του Σον Αντερς. Με τους: Τζένιφερ Ανιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέισον Σουντέικις, Κέβιν Σπέισι

Οι Νικ, Κερτ και Ντέιλ αποφασίζουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά ο αποκλειστικός παραγγελιοδόχος στον οποίο έχουν στηριχτεί αποσύρεται απροειδοποίητα. Απελπισμένοι, οι τρεις συνεταίροι αποφασίζουν να απαγάγουν τον γιο του και να τον εκβιάσουν.

«Ouija» (Τρόμου, 2014, ΗΠΑ) του  Στάιλς Γουάιτ. Με τους: Ολίβια Κουκ, Ανα Κότο

Μετά την αυτοκτονία της καλύτερής της φίλης, η Λέιν και η παρέα της δοκιμάζουν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω ενός πίνακα πνευμάτων. Δεν είναι όμως προετοιμασμένοι για τις απαντήσεις που θα λάβουν.

«Παλικάρι-Ο Λούης Τίκας και η σφαγή του Λάντλοου» (Ντοκιμαντέρ, 2014, Ελλάδα) του Νικόλαου Βεντούρα.

Η ιστορία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη), ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λάντλοου του Κολοράντο το 1914.

«Drive Hard» (Περιπέτεια, 2014, Καναδάς) του  Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ. Με τους: Τζον Κιούζακ, Τόμας Τζέιν

Ένας πρώην οδηγός αγώνων απάγεται από έναν ληστή τραπεζών, ο οποίος τον κάνει συνένοχό του με το ζόρι και τον χρησιμοποιεί για να ξεφύγει από την αστυνομία αλλά και τους μαφιόζους που τον καταδιώκουν.