X

Ιρανή «σπάει» τους νόμους: Χορεύει στο μετρό χωρίς μαντήλα!

Μία νεαρή κοπέλα στο Ιράν ξάφνιασε ευχάριστα τους επιβάτες του μετρό στην Τεχεράνη.

Ant1news

Μια νεαρή κοπέλα από το Ιράν μπήκε στο μετρό της Τεχεράνης χορεύοντας, σε ξέφρενους ρυθμούς. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα βρετανικά μέσα, ακούγεται το τραγούδι «Salute», που είναι ήδη μεγάλο χιτ στην Βρετανία.

Η νεαρή με αυτήν της την κίνηση παραβίασε δύο νόμους του κράτους της. Αφενός αυτόν που απαγορεύει το χορό και αφετέρου εκείνον που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να κυκλοφορούν σε δημόσιο χώρο χωρίς μαντήλα στο κεφάλι τους. Φυσικά, με αυτές της τις κινήσεις τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα.

Η διπλή κίνηση της κοπέλας ήταν μια σημαντική επανάσταση!

Το βίντεο αναρτήθηκε σε ομάδα στο Facebook την: «Η περήφανη ελευθερία». Πρόκειται για ομάδα στην οποία πολλές ιρανές δημοσιεύουν βίντεο, όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιες,  χωρίς μαντήλα.

Το συγκεκριμένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε σε πολλά διεθνή μέσα, έγινε ανάρπαστο, ενώ όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «Telegraph» έχει ήδη πάνω από 700.000 like και 3.000 σχόλια!

Στην Γαλλία, το βίντεο δημοσιεύτηκε στην «Le Figaro» με μουσική υπόκρουση το «Little Mix», που ανήκει σε γυναικείο ποπ συγκρότημα, με σκοπό να ενθαρρύνει τις γυναίκες να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.

Το όνομα της νεαρής επαναστάτριας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.