X

Ποιοι καλλιτέχνες μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι όχι

Δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες που έβαλαν υποψηφιότητα στις εκλογές, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ant1news

Μια θέση στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου διεκδίκησαν τραγουδιστές, ηθοποιοί  και άλλοι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Κάποιοι από αυτούς ασχολούνται χρόνια με την πολιτική, άλλοι όμως κατέβηκαν υποψήφιοι για πρώτη φορά.

Οι πολίτες όμως ήταν αυτοί που αποφάσισαν ποιούς θα στείλουν στη Βουλή και ποιους όχι.

 Εκτός από την Άντζελα Γκερέκου, που η μετεγγραφή της δεν είχε τα αποτελέσματα που ανέμεναν στη ΝΔ, στη Βουλή δεν μπαίνει και η Νόνη Δούνια που ήταν υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Πειραιά.

Εκτός βουλής έμεινε και η Κορίνα Δαμουλιανού (το κοριτσάκι της σειράς «Πάτερ Ημών») που ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στη Β’ Αθήνας  αλλά και η Κατερίνα Καλακμπόρ .


Στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν για το υπόλοιπο Αττικής, ο Γιώργος Πάντζας και ο Πάνος Σκουρολιάκος ενώ μόλις μία θέση κάτω από τον τελευταίο εκλεγέντα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας βρίσκεται η σεναριογράφος  Άννα Χατζησοφιά, με ενσωματωμένο το 58,98% των ψήφων.


Στη Λάρισα, πρώτη εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ  η ‘Άννα Βαγενά και στην Αχαϊα η Μαρία Κανελοπούλου .

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης που ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο  συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς που κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας μένει εκτός βουλής  όπως και η ηθοποιός Αφροδίτη Αλ Σάλεχ  που ήταν υποψήφια στη Β' Αθήνας.

Λιγότερες από 200 ψήφους συγκέντρωσε και η σκηνογράφος Σοφία Λαμνάτου  που ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας.

Η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια με το ΚΚΕ στην Α΄Αθήνας δεν εκλέγεται όμως η συνάδελφός της Ελένη Γερασιμίδου είναι η μόνη που εκλέγεται από το ίδιο κόμμα στη Β΄Θεσσαλονίκης. 



Ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, υποψήφιος με το Ποτάμι, έρχεται δεύτερος σε σταυρούς, πίσω από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη Β’ Πειραιά.


Δεν εκλέγεται βουλευτής η ηθοποιός και υποψήφια με το Ποτάμι στην Α΄Αθήνας Έφη Βενιανάκη όπως και η συγγραφέας Ελένη Κεκροπούλου .

Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος που κατέβηκε στη Β’Αθήνας με το Ποτάμι δεν εκλέγεται όπως επίσης και η ηθοποιός Γιώτα Φέστα, υποψήφια με το ίδιο κόμμα στην ίδια περιφέρεια.

Εκτός βουλής έμεινε και ο αρχαιολόγος Γιάννης Κουτούλιας, και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης  και οι δύο υποψήφιοι στη Β’ Αθήνας με το Ποτάμι.

 Εκτός κοινοβουλίου μένει και η ηθοποιός Σοφία Κομνηνέα που κατέβηκε με το Ποτάμι στην περιφέρεια Αττικής.

Η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ ήρθε πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Αντίθετα, θέση στα έδρανα του κοινοβουλίου δεν υπάρχει για τον σηνοθέτη Όμηρο Ευστατιάδη, υποψήφιο με τους ΑΝΕΛ στη Β΄Αθήνας.

Καλά τα νέα για τον Παύλο Χαϊκάλη που επανεκλέγεται βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στην Αττική.

  Εκτός μένει η Κατερίνα Στανίση  που κατέβηκε στις εκλογές με το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, το οποίο δεν μπαίνει στη Βουλή.