X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ταινίες διαφορετικής υφής έτοιμες να καλύψουν όλα τα γούστα περιλαμβάνονται στη σινέ ατζέντα της εβδομάδας.

Ant1news

Η μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, Έμφυτο Ελάττωμα, το Cake με την ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον, η καταιγιστική περιπέτεια John Wick και η «Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα» με τον  Τζουντ Λο οι νέες «αφίξεις» στις σκοτεινές αίθουσες. Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλονται και δύο ντοκιμαντέρ: το οικολογικό ντοκιμαντέρ Αρκούδες και το Καιρός για Ήρωες, στο οποίο ο Ροβήρος Μανθούλης συναντά τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τα έβαλε με την CIA.

«Έμφυτο Ελάττωμα» (Δραματική, 2014, ΗΠΑ) του σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον. Με τους Χοακίν Φίνιξ, Τζος Μπρόλιν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Ρις Γουίδερσπουν, Κάθριν Γουότερστοουν

Στο Λος Άντζελες του 1970 ένας χίπης ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να ερευνήσει μια υπόθεση εξαφάνισης, η οποία αποδεικνύεται επικίνδυνα πολύπλοκη.

«Cake» (Δραματική, 2014, ΗΠΑ) του Ντάνιελ Μπαρνζ. Με τους Τζένιφερ Άνιστον, Άννα Κέντρικ, Σαμ Ουόρθινγκτον, Αντριάνα Μπαράζα

Η πάσχουσα από χρόνιους πόνους και απογοητευμένη από τη ζωή της Κλερ αποφασίζει να μάθει περισσότερα για μια νεαρή αυτόχειρα, μέλος της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης στην οποία η ίδια συμμετέχει.

«John Wick» (Περιπέτεια, 2014, ΗΠΑ-Καναδάς-Κίνα) των  Τσαντ Σταέλσκι, Ντέιβιντ Λιτς. Με τους Κιάνου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Γουίλεμ Νταφόε, Άλφι Άλεν

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, ο εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του παλιού αφεντικού του, ενός Ρώσου αρχιγκάνγκστερ, όταν ο γιος του τελευταίου κλέβει το αυτοκίνητο και σκοτώνει το σκύλο του.

«Επιχείρηση: Μαύρη Θάλασσα» (Περιπέτεια, 2014, Βρετανία-ΗΠΑ-Ρωσία) του Κέβιν ΜακΝτόναλντ. Με τους Τζουντ Λο, Μπεν Μέντελσον, Σκοτ ΜακΝέρι

Ένας άνεργος κυβερνήτης υποβρυχίων αναλαμβάνει να βρει το χρυσάφι που κρύβει ένα βυθισμένο στη Μαύρη Θάλασσα γερμανικό πολεμικό υποβρύχιο. Με ένα παμπάλαιο σκάφος και ένα βρετανορωσικό πλήρωμα στα πρόθυρα «εμφυλίου», ξεκινά μια άκρως ριψοκίνδυνη αναζήτηση.

«Καιρός για ήρωες» (Ντοκιμαντέρ, 2014) των Καλλιόπης Λεγάκη, Άγγελου Κοβότσου

Ο 85χρονος δημοσιογράφος και κάτοικος Ουάσιγκτον Ηλίας Δημητρακόπουλος συναντά τον σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη. Σημειώστε πως ο Δημητρακόπουλος είναι ο μόνος δημοσιογράφος που τόλμησε να τα βάλει με τη CIA, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον της, και συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για την προσαγωγή του Χένρι Κίσινγκερ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου. Η ταινία φιλοδοξεί να αναδείξει τον άνθρωπου που αντιστέκεται και αγωνίζεται, σε μία αναμέτρηση της Ιστορίας με τη συλλογική μνήμη.

«Αρκούδες» (Ντοκιμαντέρ, 2014) των Άλαστερ Φόδεργκιλ, Κιμ Σόλεϊ

Οικολογικό ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τους ρυθμούς εξέλιξης της άγριας ζωής στην Αλάσκα μέσα από τον αγώνα επιβίωσης μιας οικογένειας καφέ αρκούδων.