X

Ο Ρουβάς τραγουδά Άξιον Εστί

Πέντε εμβληματικές συνθέσεις από το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη καλείται να ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς. Τι δηλώνει ο διάσημος τραγουδιστής.

Ant1news

Μετά τις Βάκχες στην Επίδαυρο και τις αντιδράσεις για το Βραβείο «Κάρολος Κουν» ο Σάκης Ρουβάς αποδεικνύει ότι δεν τον επηρεάζουν οι κριτικές και τα πικρόχολα σχόλια. Αυτή τη φορά καλείται να ερμηνεύσει πέντε εμβληματικές συνθέσεις από το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σάκης Ρουβάς μετά από την πρόσκληση που έλαβε από τον Δήμο Νέας Σμύρνης θα συμετάσχει στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη, ερμηνεύοντας «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου».

«Η συμμετοχή μου στο μουσικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, του σημαντικότατου έλληνα συνθέτη είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Η ερμηνεία του Άξιον Εστί είναι ένας σταθμός για τη μουσική μου πορεία, μια μουσική πρόκληση που με συνεπαίρνει και με εξελίσσει» δηλώνει ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος, όπως λέει, καλείται να δώσει το δικό του ερμηνευτικό αποτύπωμα στο μυθικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη.

Ο Σάκης Ρουβάς δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Δήμο της Νέας Σμύρνης και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.