X

Η επίσημη… κούπα του φετινού Oktoberfest (Βίντεο)

Με κάθε επισημότητα παρουσιάσθηκε σήμερα η επίσημη κούπα της φετινής γιορτής μπύρας στο Μόναχο.

Ant1news

Το Oktoberfest είναι συνυφασμένο με άφθονη μπύρα, λουκάνικα και κοπέλες με παραδοσιακά φορέματα (dirndls). Η παράδοση επιτάσσει, όμως, η μπύρα να πίνεται στις κλασσικές κούπες του φεστιβάλ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρουσιάσθηκε η επίσημη κούπα της μεγάλης γιορτής της μπύρας. Σχεδιασμένο από τον Moritz Breitenhuber, το λογότυπο αποτελείται από πολύχρωμα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη «Oktoberfest» μέσα σε αφρό που ξεχειλίζει…

Οι επίσημες κούπες προσελκύουν το ενδιαφέρον συλλεκτών, όπως ο Christian Schottenhammel, που υπερηφανεύεται πως τις έχει όλες από το 1978 μέχρι σήμερα.

Η ουσία βέβαια βρίσκεται στο περιεχόμενο. Η γερμανική μπύρα είναι φημισμένη σε όλον τον κόσμο. Και η κατανάλωσή της φθάνει σε επίπεδα-ρεκόρ τις ημέρες του φεστιβάλ. Έστω κι αν η τιμή της είναι τσουχτερή, μιας και το ένα λίτρο κοστίζει περίπου 10 ευρώ.

 

«Δεν είναι υψηλή η τιμή, αν σκεφτεί κανείς πως έχει μοχθήσει πολύς κόσμος για την προετοιμασία της γιορτής και τα events που περιμένουν τους επισκέπτες», υποστηρίζει ο Peter Pongratz.

 

Η έναρξη του φετινού Oktoberfest είναι προγραμματισμένη για τις 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές περιμένουν πως ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια που ήταν το 2014.