X

Η ζωή του Παντελή Παντελίδη (φωτο, βίντεο)

Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Ποιος ήταν ο Παντελής που λάτρευε το τραγούδι και ξεσήκωνε τους θαυμαστές του.

Ant1news

Ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του. Όπου εμφανιζόταν επικρατούσε το αδιαχώρητο. Σήμερα το πρωί η φωνή του σίγησε για πάντα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ο 32χρονος τραγουδιστής βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο Παντελής Παντελίδης, έγινε αρχικά αναγνωρίσιμος από τα video, που ανέβαζε μόνος του στο youtube  και γρήγορα γνώρισε την αγάπη από μεγάλη μερίδα του κοινού.

Ο ίδιος έγραφε τα δικά του τραγούδια και έλεγε πως ένιωθε πως πιο πολύ δημιουργός από ότι τραγουδιστής.

«Ο δημιουργός είναι το 70% του τραγουδιού και όχι ο τραγουδιστής. Θεωρώ πως ένα καλό τραγούδι μπορούν να το πουν δέκα διαφορετικοί ερμηνευτές το ίδιο καλά και να γίνει επιτυχία» είχε πει σε συνεντέυξεις του.

 

Οπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει δυο ήταν οι μεγάλες του αγάπες από την παιδική του ηλικία: Το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Το δεύτερο ωστόσο, αναγκάστηκε να το σταματήσει για λόγους υγείας. «Από 7 χρονών λάτρεψα το τραγούδι και το ποδόσφαιρο. Το σταμάτησα όμως, γιατί στα 17 μου, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχα μεγάλη καρδιά».

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν έχει σχετικές σπουδές και μόνος του έμαθε να παίζει μουσικά όργανα .

Στα πρώτα του βήματα τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».

 

Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

Ο τραγουδιστής εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.

 

Ο Παντελής είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».  Καλεσμένος μάλιστα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «Τhe 2Night Show», ο Παντελής Παντελίδης είχε δηλώσει για εκείνη:

«Επειδή δεν είμαι οικονόμος, έχω αφήσει την διαχείριση στη μητέρα μου! Αλλιώς δεν γλιτώνουμε με τίποτα! Παίρνω τον φάκελο, ''τσιμπάω'' το ένα πέμπτο και τα άλλα τα στέλνω στη μάνα μου!».

Στην ίδια εκπομπή για τη σχέση του με τις γυναίκες είχε δηλώσει: «Πάντα στη ζωή μου και στους ανθρώπους και στις γυναίκες, μου άρεσαν αυτοί που τους αρέσω κι εγώ! Δεν έχω πει ποτέ ότι θα αρχίσω να κυνηγάω μια γυναίκα για δυο μήνες μέχρι να πέσει. Αν δω στα μάτια της πως κι αυτή βλέπει κάτι σε μένα, με τιμά πολύ αυτό και είναι πολύ ερωτικό».

Σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι οι συνάδελφοί του μίλησαν στην εκπομπή Το Πρωινό για την πρόωρη απώλεια του φίλου τους Παντελή. 

Πηγή:fthis.gr