X

Αντίστροφη μέτρηση για το “Athens Pride” (βίντεο)

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για το φεστιβάλ. Στα χρώματα του ουράνιου τόξου η Βουλή. Εθελοντές μιλούν στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ant1news

Διοργανώνεται το Σάββατο στην Αθήνα για 14η χρονιά το “Athens Pride”, το φεστιβάλ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με τον δικό της τρόπο θα συμμετάσχει η Βουλή, καθώς με απόφαση του Νίκου Βούτση, θα φωτιστεί σα χρώματα του ουράνιου τόξου. Χορηγοί στο φετινό φεστιβάλ θα είναι επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι Πρεσβείες της Αυστραλίας της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ, και σημαντικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Ωνάση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι «η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας».

Όπως αναφέρει το σποτ που συνοδεύει την ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει παρούσα, στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας προόδου, μίας κοινωνίας αλληλεγγύης, μίας κοινωνίας αξιοπρέπειας».

Εθελοντές του “Athens Pride” μίλησαν στην κάμερα του ΑΝΤ1 για τις προετοιμασίες του φεστιβάλ: