X

Επίδειξη μόδας με δημιουργίες κρατούμενων στις φυλακές Γρεβενών (βίντεο)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στηρίζοντας την προσπάθειά τους.

Ant1news

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης η ιδιαίτερη επίδειξη μόδας καθώς και το Bazaar με χρηστικά και διακοσμητικά έργα των τροφίμων του Σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών.

Η έμπνευση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δημιουργιών που παρουσιάστηκαν ήταν αποκλειστικά των τροφίμων, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και η Διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών.

Ο κόσμος που παραβρέθηκε και στήριξε την προσπάθεια ήταν πολύς, ενώ νωρίτερα την εκδήλωση πλαισίωσαν με τα χορευτικά τους σύλλογοι από την Π.Ε. Κοζάνης και των Γρεβενών, όπως μεταδίδει το KozaniLife.gr

 

 

Στις φυλακές Γρεβενών λειτουργεί ένα σύγχρονο και μοντέρνο εργαστήριο κοπτικής-ραπτικής με 20 μηχανές, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος για την μεταρρύθμιση του ελληνικού δικαστικού συστήματος που “έτρεξε” το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την αρωγή και υποστήριξη ειδικών της αυστριακής κυβέρνησης. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Δασκαλόπουλος, θα επιδιωχθεί η συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας.