X

Η Ριάνα έγινε πρέσβειρα των Μπαμπέιντος

Ποιες αρμοδιότητες ανέθεσε στην πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα η πατρίδα της.

Ant1news

Μια εθνική τιμή και ξεχωριστή αποστολή επεφύλαξε για την Ριάνα η χώρα της, καθώς τα Μπαρμπέιντος, θέλοντας να εκμεταλλευθούν την τεράστια απήχηση που έχουν ανά τον πλανήτη οι καλλιτεχνικές της δραστηριότητες και την μεγάλη της αναγνωρισιμότητα την διόρισαν ως πρέσβειρα της χώρας.

Η Ρόμπιν Ριάνα Φέντι, όπως είναι το πλήρες όνομα της, ορίστηκε «έκτακτη και πληρεξούσια πρέσβειρα» των Μπαρμπέιντος κι η αρμοδιότητά της θα είναι η προώθηση του τουρισμού, της παιδείας και των επενδύσεων.

«Η Ριάνα τρέφει μια βαθιά αγάπη για τη χώρα αυτή, η οποία φαίνεται στο φιλανθρωπικό της έργο, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας», δήλωσε η πρωθυπουργός των Μπαρμπέιντος Μία Άμορ Μότλεϊ, προσθέτοντας «επίσης δείχνει το πατριωτικό της αίσθημα μέσω του τρόπου που προσφέρει στη χώρα αυτή και καθώς εξακολουθεί να θεωρεί το νησί σπίτι της».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τραγουδίστρια δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο».

«Όλοι οι κάτοικοι των Μπαρμπέιντος θα διαδραματίσουν ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και είαμι έτοιμη και ενθουσιασμένη που αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την πρωθυπουργό Μότλεϊ και την ομάδα της για να επαναεφεύρουμε τα Μπαρμπέιντος», πρόσθεσε η Ριάνα.

Η 30χρονη Ριάνα γεννήθηκε στο Σεντ Μάικλ των Μπαρμπέιντος και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα Μπρίτζταουν. Έζησε στο νησί ως τα 16 της χρόνια, όταν την ανακάλυψε ένας Αμερικανός μουσικός παραγωγός και ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα της.